algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El futur del Mallorca depèn de la cimera d'avui a Son Moix

No pot descartar-se la destitució de Pere Terrasa ni que Serra Ferrer pogués comprar les accions del director general o que, fins i tot, l'executiu, amb el suport de la família Nadal, adquireixi l'entitat

31028

Serra Ferrer està disposat a comprar el paquet accionarial del director general. Pere Terrasa.

MONSERRAT

La crisi és oberta i no serà fàcil de tancar. El president, Jaume Cladera, convocà divendres un consell d'administració extraordinari per a avui (16.00 hores) amb un únic punt a l'ordre del dia: "Comentaris a les manifestacions dels consellers en els distints mitjans de comunicació". Ara bé, és ben possible que es posi sobre la taula la destitució del director general, Pere Terrasa, i més encara després que el conseller Miquel Coca realitzàs un agosarat envit. Fou prou clar en assegurar que havia de partir Pere Terrasa o ho farien ells -Llorenç Serra, Biel Cerdà...

El consell d'administració del Reial Mallorca es troba així dividit en dos grups: d'una banda, hi ha Llorenç Serra Ferrer, Miquel Coca, Biel Cerdà i Utz Claasen i, de l'altra, s'hi troben Pere Terrasa i la família Nadal, representada al consell d'administració per l'advocat Fernando Martos. El president, Jaume Cladera, amic personal de Serra Ferrer, està encara molt disgustat i sorprès per la manera com s'han desenvolupat els esdeveniments. Ara per ara, la seva idea és intentar imposar la pau entre els dos sectors del consell d'administració. Pretén fer d'home bo i aconseguir que sigui possible la convivència entre el grup de Serra Ferrer i Pere Terrasa. Cladera considera que el millor per al Reial Mallorca seria que Terrasa continuàs a l'entitat. Ara bé, el president podria optar, finalment, per donar suport a la destitució del director general, si veu que la convivència és impossible i les males relacions no farien res més que perjudicar l'entitat.

Terrasa, dialogant

Pere Terrasa, per part seva, està disposat a continuar en el club i no fa comptes presentar la dimissió. De fet, està convençut que mai no ha actuat amb deslleialtat ni cap a Serra Ferrer ni cap a Laudrup. Terrasa, de fet, recorda que Serra Ferrer s'ha reunit fins a cinc vegades amb els inversors suïssos a l'Olivaret. Així mateix, i respecte de les seves paraules lloant Laudrup, està convençut que, després de l'esforç econòmic fet pel tècnic danès, que renuncià a cobrar més de la meitat de la fitxa, no es podia fer res més. De fet, Terrasa no ho va tenir fàcil per convèncer Laudrup que renunciàs a més de 350.000 euros. El director general està disposat a fer tot el que sigui necessari perquè retorni la pau a l'entitat. Ara bé, en cap dels casos no renunciarà al seu criteri i a mantenir una actitud crítica quan considera que el club s'ha equivocat (Lluís Sitjar, Ogunjini...).

En tot cas, el grup de Llorenç Serra Ferrer té la majoria accionarial i podria imposar l'acomiadament del director general en contra de l'opinió de la resta d'accionistes. No pot descartar-se tampoc que Jaume Cladera, en funció de com evolucioni la reunió del consell d'administració, opti per la dimissió. El president considera inacceptables els darrers esdeveniments i té molt clar que per damunt l'amistat hi ha el Mallorca. Cladera fou determinant perquè Terrasa acceptàs tornar.

En qualsevol cas, falta saber el parer dels administradors judicials sobre la possible sortida de Pere Terrasa. Els administradors demanaren la temporada passada, i ho feren per escrit, la incorporació d'un director general, ja que constataren que Serra Ferrer no podia manejar la Societat Anònima Esportiva quasi en solitari. Evidentment, emperò, no imposaren el nom de Pere Terrasa. Així les coses, és ben segur que els administradors instaran Serra que l'entitat disposi d'un director general professional.

La venda del club

El conflicte entre els dos sectors del consell d'administració és ben probable que, si no pot haver-hi pau, acabi amb la compravenda d'accions del Reial Mallorca. En aquest sentit, el grup que encapçala Llorenç Serra Ferrer estaria disposat a comprar les accions de Pere Terrasa i la família Nadal. Ara bé, en principi només voldrien pagar el preu de cost; és a dir, que Terrasa i els Nadal recuperarien la inversió, però sense cap tipus de plusvàlua.
Idò bé, hi ha també la possibilitat que sigui Serra Ferrer qui vengui les seves accions. En aquest sentit, el grup inversor suís és ben complicat que concreti l'operació de compra avui mateix.

Ara bé, Pere Terrasa podria sorprendre Serra i el seu grup amb una oferta de compra de la totalitat de les accions en mans del grup del màxim accionista. L'encara director general disposaria de la solvència econòmica de la família Nadal. Terrasa, de fet, és ben possible que demani preu a Serra just iniciar-se la trobada. En el cas que l'actual màxim accionista valori en 12 milions d'euros la Societat Anònima Esportiva, tal com va fer al grup inversor suís, quedarà ben clar que la seva intenció amb el Reial Mallorca és fer un gran negoci. Evidentment, si Serra valora en 12 milions d'euros l'entitat, Terrasa no podrà comprar, però ja sabrà a quin preu ha de vendre les seves accions.•

Esperant Caparrós

Joaquín Caparrós es podria convertir avui en el nou entrenador del Reial Mallorca i així ocuparia la vacant deixada pel danès Michael Laudrup, qui dimecres arribà a un acord amb el club per rescindir el contracte. L'entrenador sevillà donarà avui resposta a l'oferta d'1,4 milons d'euros que el Mallorca li posà damunt la taula per agafar les regnes de l'equip d'aquí a final de la temporada. Aquest gairebé milió i mig d'euros que el màxim accionista i director esportiu mallorquinista, Llorenç Serra Ferrer, ha oferit a Caparrós és la mateixa oferta màxima amb què la setmana passada temptà Luis Aragonés, però que el tècnic madrileny rebutjà i exigí no cobrar menys de dos milions d'euros per tornar a l'activitat.

Malgrat tot, la voluntat de Joaquín Caparrós de fitxar per un club que en aquests moments passa per una de les pitjors crisis institucionals dels darrers anys i fer-se càrrec de la plantilla vermella no és l'únic obstacle amb què es toparà el Reial Mallorca, ja que perquè l'entrenador d'Utrera es converteixi en el substitut de Laudrup fa falta que els administradors concursals donin el vistiplau a una operació que comporta un risc econòmic per a un club que no es pot permetre gaires alegries de tresoresia. Si Caparrós accepta l'oferta i els administradors concursals no hi posen cap inconvenient, el Mallorca es convertirà en el quart equip que el tècnic andalús dirigeix a Primera Divisió, després del Sevilla (2000-2005), Deportivo de la Corunya (2005-2007) i Athletic de Bilbao (2007-2011). El tècnic andalús va saber imprimir el seu segell personal en aquests tres conjunts, les aficions dels quals encara en guarden molt bons records.

Caparrós és dels pocs tècnics que té una pàgina web personal, des de la qual es defineix com un "apassionat del futbol" des del seu naixement i un entrenador "metòdic, molt treballador i fins a un cert punt una mica obsessiu amb la ciència de la pilota". El d'Utresa és també un home a qui agrada apostar per futbolistes formats en el planter i, en aquest sentit, pot presumir de ser tot un descobridor de talents. Gràcies a ell, jugadors com Jesús Navas, Sergio Ramos, Antonio Reyes, Capel, Verdú, Filipe Luis, Adrián, Javi Martinez i Muniain deixaren de ser promeses per convertir-se en futbolistes amb una gran projecció i alguns d'ells fins i tot en internacionals.

Les converses amb Caparrós estan molt avançades i l'acord amb el tècnic sembla imminent. La intenció de Serra Ferrer és que es pugui fer càrrec de la plantilla vermella com més prest millor. Avui se'n podria fer oficial el fitxatge i, per tant, demà, dia en què l'equip torna a la feina després d'haver gaudit de dues jornades de descans, podria dirigir ja el seu primer entrenament. Això sí, també existeix la possibilitat que tot se'n vagi en orris a darrera hora i el Mallorca es vegi obligat a cercar altres opcions per reforçar la banqueta. Vista la bona imatge que l'equip oferí dissabte a Pamplona davant l'Osasuna, no es veuria amb mals ulls la possible continuïtat de Miquel Àngel Nadal al capdavant de l'equip. El principal obstacle seria convèncer-ne el tècnic manacorí, qui ja ha descartat públicament aquesta possibilitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco Mas, fa mes de 9 anys

La família Nadal no posarà ni un € més i millor si ven les accions que tenen, mai han fet res per no res. De president Sebastià Nadal i la diversió està assegurada.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris