nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El Mallorca exigeix vuit milions nets per De Guzmán

El club vermell només deixarà sortir l'holandès si s'assoleixen les pretensions econòmiques i pot fitxar-ne un substitut

32492

El jugador podria passar les seves últimes hores com a mallorquinista.

MONSERRAT

El Reial Mallorca accepta vendre Jonathan de Guzmán al Vila-real, però no se'n desfarà per menys de 8 milions d'euros. Així ho afirmà ahir el director general de l'entitat vermella, Pere Terrasa, després d'una intensa jornada a les oficines de Son Moix, on la direcció esportiva es reuní amb el representant del migcampista.

"El club complirà el pacte que tenia amb el jugador si li arribava cap oferta important, però dins les xifres que el Mallorca espera. Si el Vila-real no està disposat a pagar-ne la comissió a l'intermediari, no ens pot traslladar el problema a nosaltres. Sabem la xifra que volem, vuit milions, i ens mantenim ferms en la nostra posició", declarà Terrasa, que destacà la complexitat de l'operació. "No és senzill, perquè hi ha quatre parts que hi intervenen: el club comprador, el club venedor, el futbolista i el seu representant", manifestà.

La directiva vermella té dues vies per arribar a materialitzar les seves pretensions econòmiques. La primera és que el Vila-real inverteixi en aquest fitxatge 10 milions d'euros. Actualment, el Reial Mallorca té el 80% dels drets del jugador, mentre que el mateix De Guzmán i el seu portaveu en concentren el 20% restant. Si el traspàs es quantificàs en 10 milions, l'entitat illenca obtindria la xifra desitjada de 8 milions de manera directa. L'altra opció és que el conjunt groc pagui 8 milions i el migcampista renunciï al seu 20%.

Li cerquen un substitut

Per altra banda, Pere Terrasa afirmà que estan preparats per trobar un substitut si, finalment, l'holandès parteix cap a Castelló. Això sí, els palmesans no el vendran si no hi ha temps per fitxar el seu relleu. "La sortida del futbolista queda condicionada al fet que el club pugui reemplaçar-lo de manera immediata. És una operació molt important per al Mallorca i hi cercam un equilibri econòmic i esportiu", assegurà el mandatari. Sigui com vulgui, el serial De Guzmán finalitzarà avui amb el tancament, a mitjanit, del mercat de fitxatges. El futur de la plantilla depèn de saber qui afluixarà primer en el torcebraç.

Darrer dia per fitxar un davanter centre

La direcció esportiva del Reial Mallorca només té fins a mitjanit per fitxar un davanter centre de referència, la principal petició de Michael Laudrup aquest darrer mes. Diversos noms ocupen la llista de candidats per convertir-se en el 9 del conjunt vermell, un dorsal que encara no té propietari des de la partida de Pierre Webó al futbol turc. Sembla, però, que l'arribada d'un ariet està vinculada a la sortida de Jonathan de Guzmán, tal com reconeixia ahir el director general del club, Pere Terrasa. Cal pensar que el nou atacant serà d'unes característiques o d'unes altres, depenent que el futbolista holandès quedi a l'Illa o se'n vagi al Vila-real.

El golejador que cerca el Mallorca hauria de tenir molt de recorregut sobre el camp en el cas que De Guzmán abandoni la disciplina vermella. Si el migcampista no se'n va, el nou punta de referència podrà respondre a un perfil rematador. Sigui quina sigui la decisió final, pareix que Michael Laudrup ha demanat un davanter que sigui ràpid i sacrificat. Aquests trets són semblants als que demostrava Pierre Webó, un jugador que el tècnic danès sempre tingué en molta consideració.

El nou atacant arribaria per fer la competència a un altre fitxatge: l'israelià Tomer Hemed. Malgrat que l'entrenador confiï en el potencial del jugador hebreu, ja l'ha avisat que necessitarà temps per adaptar-se a la Lliga espanyola i que no el vol carregar de responsabilitats. Hemed va ser titular el cap de setmana contra l'Espanyol i va fer un bon partit, a més de participar en la jugada del gol. Així i tot, Laudrup no li exigirà que assumeixi tota la tasca golejadora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris