algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

...i altres herbes

Inversors
El Reial Mallorca cerca inversors. És a dir, un comprador disposat a adquirir la Societat Anònima Esportiva. El raonament és ben senzill. El consell d'administració, que encapçala Jaume Cladera, aconseguí tancar el darrer exercici econòmic sense pèrdues, però és ben evident que, una vegada s'hagi firmat el conveni de creditors, serà ben complicat disposar d'un equip competitiu i complir tots els pagaments. És per això que, des del consell d'administració, s'ha pensat a cercar un inversor -comprador-. Idò bé, sembla que hi ha algú ben interessat en el fet que Serra Ferrer deixi de ser el màxim accionista del Reial Mallorca. Em diuen que n'hi ha que es mouen de valent per trobar un inversor potent i que ja han fet diferents gestions.

Serra i Terrasa
Serà mal de fer, tot i que n'hi ha que hi tenen interès, que Serra Ferrer i Pere Terrasa acabin barallats. Ja han mantingut serioses discrepàncies, però m'asseguren que la relació personal, almanco de moment, encara és bona. Així i tot, els pronòstics són unànimes: per Nadal ja no es parlaran. Uf!

Planificació
Els administradors judicials Sebastià Frau, Pedro Mir i José Miguel Cregenzán han de vetlar per la viabilitat del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva. És poc probable que en demanin explicacions als gestors, però aniria bé que exigissin una millor gestió. De fet, només una pèssima planificació podria justificar que dos extracomunitaris, el japonès Aki i el brasiler Joao Victor, contemplassin diumenge el partit des de la graderia. A més, l'uruguaià Gonzalo Castro inicià el duel a la banqueta. Quin desastre! Ah, i sembla que Ratinho encara és per Brasil, però cobrant del Mallorca. Laudrup vol un davanter i és ben probable que el 9 desitjat sigui extracomunitari. Una altra cosa és que Gonzalo Castro, tot i la lesió de Pereira, no sigui titular. Em sembla una greu errada, però qui més en sap -és clar- és Laudrup. Ah, també fou una greu equivocació que Aki fos el gran protagonista de la campanya d'abonats.

Grades retràctils
Per què estaven buides les grades retràctils de Son Moix? No ho puc entendre. El Reial Mallorca convidava la temporada passada diferents equips de futbol de base a acudir a Son Moix en una iniciativa lloable. I enguany? És possible que el Mallorca s'oblidàs de convidar algun equip de base a Son Moix? Pretenen mantenir les grades buides tota la temporada? Que m'ho expliquin. Em sembla que les grades retràctils eren buides perquè ningú no pensà a convidar-hi algun equip base. Déu meuet!

Poca gent
El Reial Mallorca ens vol fer creure que 12.411 espectadors acudiren diumenge a Son Moix. Després de veure la panoràmica de l'estadi, em semblen una barbaritat. En tot cas, que en el debut de l'equip a la Lliga només hi vagin poc més de 12.400 espectadors és un gran fracàs. És clar i evident que aquest Mallorca no il·lusiona.

De Guzmán
De Guzmán fou la diferència entre el Mallorca i l'Espanyol. Va marcar el gol -de rebot- i deixà clar que es tracta d'un futbolista diferent, capaç de crear oportunitats del no-res. Té imaginació amb la pilota als peus i aporta fantasia al joc de l'equip. És clar, el pitjor és que, en acabar el partit, insistí en el desig d'abandonar el Mallorca i fitxar pel Vila-real.

El notari
Fou el notari Julio Trujillo qui aixecà acta de l'actitud del Mallorca, que no deixà entrar a Son Moix els companys de les ràdios. Crec que fou un encert que, finalment, no fos Àlvaro Delgado qui realitzàs aquesta feina. No era el més adequat que Delgado, que temps enrere fou accionista i membre del consell d'administració del Reial Mallorca, fos l'encarregat de reflectir l'actitud de la Societat Anònima Esportiva envers els periodistes radiofònics. Per cert, el posicionament de la Lliga de Futbol Professional, que rep del suport del Mallorca, em sembla vergonyosa.

Radicals
No em va agradar gens -ni poc ni molt- l'ambient fraternal que es respirà per moments a Son Moix entre les aficions de Mallorca i Espanyol. No és que vulgui fer apologia de la violència o de la rivalitat -Déu me n'alliberi-, però em varen semblar un insult a la intel·ligència alguns dels càntics. Per exemple, els supporters més radicals del Mallorca es posaren a cridar: "Puta Barça". I els incondicionals de l'Espanyol contestaven amb la mateixa ocurrència. I això que el Barça no jugava.

La gespa
Xulio Morales, fitxat del Celta, és l'encarregat de cuidar l'estat de la gespa. Diumenge, no oferia el millor aspecte. De fet, el camp estava una mica irregular. Sembla que un fong està fent mal bé l'herba de Son Moix, tot i que el gallec Morales no ha fet oblidar Benito.

A la memòria
Diumenge es va guardar un emocionant minut de silenci en memòria de Maria Àngels Vallecillo, que ens deixà fa unes setmanes. Anar a Son Moix o passar per davant el vell Lluís Sitjar, i no pensar amb Àngels, és del tot impossible. Al cel sia!

Fitxatge
El Reial Mallorca ha incorporat enguany Miguel Gandía, que en les darreres temporades ha exercit de segon entrenador de l'Sporting Maonès. S'ha convertit en un dels homes forts de la secretaria tècnica.

IB3 TV
Em diuen que hi haurà canvis als esports d'IB3, tant si Jacobo Palazón és elegit avui al Parlament nou director general d'IB3 com si, finalment, no hi ha el consens que cal. De fet, gent pròxima al PSIB-PSOE em va dir ahir que des del PP es pretén retirar la confiança a Jordi Calleja, màxim responsable dels esports. Em varen dir un nom i els puc ben assegurar que, si finalment es produeix aquest canvi, el grans perdjudicats seran els espectadors. Segur.

Atlètic Balears
Vaig anar diumenge dematí a veure el partit entre l'Atlètic Balears de Gustavo Siviero i el Llagostera. Hi havia tot un seguit d'incondicionals de l'Atlètic Balears poc habituals a l'Estadi, com per exemple el catedràtic Xesc Bujosa i el periodista Andreu Manresa. I també em va sobtar veure a l'Estadi l'advocat Agustí Cerveró. Ah, per cert, el conjunt blanc-i-blau, tot i que guanyà el matx, va fer diumenge un partit infame, especialment durant la primera meitat. De fet, el Llagostera acaparà, fins i tot, la possessió de la pilota durant els primers quaranta-cinc minuts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris