cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Un dia més sense assolir cap acord

Després de més de sis hores de reunió, patronal i jugadors continuen sense acostar posicionaments. Avui continuaran les negociacions

La Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) no van assolir un acord per a la suspensió de la vaga convocada pel sindicat de futbolistes, després de sis hores de reunió celebrada a la seu del sindicat de jugadors. En la cinquena reunió, des que s'anuncià la convocatòria de vaga el passat 11 d'agost per part dels futbolistes, tant uns com d'altres varen coincidir que s'ha produït un intercanvi de posicionaments, tot i que no van parlar clarament de progressos.

Si, per al president de la Lliga de Futbol Professional, José Luis Astiazarán, la patronal del futbol està intentant cercar "fórmules imaginatives" per solucionar el conflicte, el portaveu de l'AFE, Luis Gil, considera que la Lliga no ha cedit i que la distància entre els dos organismes "no ha canviat gaire". Entre els punts clau de la discussió hi ha la garantia dels sous dels futbolistes, passats i futurs, per part dels clubs en concurs de creditors. L'AFE ha denunciat que els clubs mantenen impagaments amb 200 jugadors a qui deuen, en total, uns 50 milions d'euros.
La reunió d'avui a les quatre de l'horabaixa a la seu de la Lliga de Futbol Professional, que anirà precedida de les converses en grups de treball, podria ser el punt clau per saber si la segona jornada de Primera i Segona Divisió podrà disputar-se.

Gil apuntà que l'acord continua "igual d'enfora" que el cap de setmana passat, ja que "la Lliga no ha cedit", i afegí que el sindicat està decidit a "no deixar els nostres jugadors desprotegits". Per la seva banda, Astiazarán va reconèixer que no es tracta "d'acceptar o imposar", i que els dos organismes continuaran fent feina "internament per continuar atansant posicionaments". "Encara no es pot dir que hi pugui haver Lliga. Ho estam desitjant, però ens toca solucionar les diferències", tot i que es mostrà pessimista sobre la propera jornada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris