algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Amics al timó del Manacor

Xavi Ferriol i Jaume Mut es tornaran a trobar al capdavant d'un equip com fa quatre anys, quan dirigien el Ferrioler. Ara, el repte és més ambiciós: mantenir el Manacor a Segona B amb esforç, feina i constància

Xavi Ferriol i Jaume Mut són dos amics, dos aliats que tornaran a dur cap endavant la nau del Manacor per un territori ben difícil com és la Segona Divisió B. Xavi Ferriol, exentrenador del Ferrioler, comentà ahir que hi està il·lusionat i que és un nou repte per a la seva carrera. "És un equip que ha pujat fa poc i això podria tenir inconvenients però, quan he arribat al club, he vist que ho duen d'una manera excel·lent i amb una gran feina i que ho fan tot per l'afició manacorina", afirmà Xavi Ferriol respecte de l'entitat.

Acceptà aquest càrrec perquè es tracta una categoria superior, perquè coneix gent de confiança al club i per compartir equip amb una persona molt important per a ell: Jaume Mut. A aquest entrenador, que ha ascendit el Manacor, el defineix com "un home en qui confiar", atès que hi coincidí fa quatre anys al Ferrioler i és un tècnic que gaudeix del futbol i que fa bons els qui té devora. Sense cap dubte, caldrà tenir en compte enguany les seves indicicacions, perquè coneix fil per randa tots el jugadors.

A més, en relació amb el seu ajudant manifesta que tots dos tindran el poder en la parcel·la esportiva. Encara que ell disposa del títol estatal per entrenar i Jaume, no, això no afectarà la seva relació, sinó que serà com un temps, però a la inversa. Llavors, Mut era el primer tècnic del conjunt palmesà i Ferriol, el segon. Respecte d'aquesta etapa al Ferrioler, declara que està encantat d'haver estat gairebé 9 anys en un club que és casa seva, perquè hi ha viscut grans moments i, passi el que passi, "no deixaré de ser-ne seguidor". A més, té un somni que li agradaria que es fes realitat, i és veure un derbi balear a Segona Divisió B entre el Ferrioler i el Manacor.
Pel que fa al present i al futur de la plantilla manacorina, subratllà que el club té un objectiu ben clar. Es tracta que "tots els jugadors del planter han de lluitar des del primer minut fins al darrer: les victòries arribaran a poc a poc si es fa una feina ben feta".

"Crec que hi ha normes a Segona B que estan un poc desfasades, perquè això d'haver de tenir com a mínim 6 jugadors professionals no és coherent amb la crisi que es viu en el futbol actual", afegí Ferriol, un cop informat de la normativa que regeix en aquella divisió. Fent referència a l'home que ha aconseguit l'èxit de pujar el Manacor a la divisió de bronze del futbol espanyol, en comentà que està molt tranquil tot i no continuar d'entrenador durant la propera campanya, perquè el substitut, Xavi Ferriol, és una recomanació seva. Mut confirmà que, a més de ser un company de feina, és el seu amic i, per això, no ha estat mal de convèncer. A més, té l'esperança que faci una gran temporada amb el club manacorí.

"Encara que sigui difícil, la pròxima plantilla del Manacor serà millor que la de l'any passat, perquè hem millorat el nivell dels jugadors que hi ha i, a sobre, són manacorins, cosa que propicia que s'impliquin més en el projecte del club", comentà Jaume Mut, en relació amb els fixatges recents. Mut aclarí la posició que té a l'entitat, ara que no hi pot exercir la tasca d'entrenador pel fet de no tenir-ne el carnet estatel. "El meu paper dins la plantilla és el de formar-la, el d'aconseguir adquisicions de futbolistes que en mantinguin o n'apugin el nivell i ajudin el tècnic tant com sigui possible".

A continuació, confirmà el que declarà Xavi Ferriol quan li demanaren quin és el màxim objectiu: treballar i lluitar sense descans en qualsevol partit, sigui quin sigui i amb independència de la fortalesa del rival. Amb una mica més de aire positiu", i afegí que cal tractar de mantenir l'equip a Segona B, però que "aquesta fita no s'aconsegueix de qualsevol manera, sinó gaudint d'allò nostre, que és el futbol".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris