nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

... i altres herbes

Antich
He escoltat en mil i una ocasions que Francesc Antich és poc decidit, que li costa adoptar decisions, que viu tancat a la gàbia del Consolat d'esquena a la realitat, que hauria de sortir més i passejar pels carrers de Ciutat i dels nostres pobles... Ho crec, però d'una cosa estic ben segur: és un home honrat. M'ha vingut aquesta reflexió al cap, després de saber que la reunió del patronat de la fundació Illesport, que s'havia de realitzar la setmana passada, es va suspendre. Per què? Em donen per segur que la cimera no va tenir lloc perquè el mateix president Antich hi ha algun punt de l'ordre del dia que no té clar. Quin punt? No m'ho saben dir amb total seguretat, però sembla que a Antich no li ha agradat que el Palma Arena canviï de nom -estava previst que es digués Air Europa Center, com va anunciar aquest diari- sense un concurs públic. I Diego González què en diu? Fa un parell de dies em va assegurar que no era necessari fer concurs, però també record que em va dir que el patronat de la fundació tindria lloc al cap d'una estoneta i ja s'havia suspès. Uff!

Illesport
La fundació Illesport i l'Escola Balear de l'Esport es troben en procés de fusió. Idò bé, em donen per segur que l'algaidina Bàrbara Bibiloni presentà dies enrere la seva dimissió irrevocable com a gerent d'Illesport. No he pogut esbrinar les raons exactes del seu seu adéu, però sembla que ha mantingut alguna discrepància amb Diego González. Per cert, la rumorologia apuntava ahir que Joan Pericàs, gerent de l'Escola Balear de l'Esport, també havia abandonat el seu càrrec. Idò bé, pot ser que hagi presentat la dimissió, però us puc ben assegurar que, almanco de moment, continua en el càrrec.

At. Balears (I)
Quin desastre! L'Atlètic Balears no va poder començar de pitjor manera la Lliga en el retorn a Segona Divisió B. L'equip va perdre (1-3) davant el Dénia, però el pitjor no va ser la derrota, sinó la sensació que es va estendre a l'Estadi Balear que no hi ha equip. Sigui com sigui, teniu sempre ben present que la Lliga és llarga i que la festa just ha començat. Teniu per segur que Bartomeu Cursach no és un mediocre i que treballarà tant com sigui necessari per evitar un desastre. Dit això, heu de saber que el conjunt blanc-i-blau té les mateixes opcions d'aconseguir l'ascens avui que divendres passat. Triau vosaltres si són moltes o poques. I les paraules de l'encara president Fernando Crespí -quin paperet!- quan manifestà que exigiran que Cort canviï de color els seients de Son Moix si l'Atlètic Balears puja són tan absurdes ara com fa dues setmanes. Déu meuet! Quina pena!

At. Balears (II)
Em recordaren ahir un partit disputat per l'Atlètic Balears la temporada passada a Palma contra el Montuïri. Resulta que el conjunt blanc-i-vermell aconseguí avançar-se amb dos gols a l'Estadi Balear abans que el seu porter titular -quina mala sort!- es lesionàs. L'Atlètic Balears, aleshores, aconseguí remuntar i acabà guanyant el partit per 3-2. Per cert, les relacions entre els dos equips són extraordinàries com quedà demostrat fa setmanes amb la participació del conjunt palmesà en el tradicionat Trofeu de Sant Bartomeu a Montuïri. Ah! L'Atlètic Balears té dos futbolistes cedits al grup del Pla de Mallorca. Idò!

Iván Campo
L'Atlètic Balears va estar en negociacions amb el central Iván Campo, retirat del futbol d'alt nivell, per incorporar el futbolista a la plantilla. Finalment, el jugador decidí tancar l'etapa professional, entre altres coses per no haver de viatjar cada quinze dies.

Mallorca
Em va agradar que el Reial Mallorca tingués el detall d'obsequiar amb un carnet de soci els seus futbolistes. Es tracta, és clar, d'una estratègia propagandística. La setmana passada em va fer una mica de pena comprovar que només vuit jugadors acudiren a rebre el carnet. Per què? No varen ser convidats la resta? No els va interessar? Era un acte d'assistència voluntari? Uff!

Iberostar
També m'agrada, i molt, comprovar que el projecte de Llorenç Serra Ferrer ha aconseguit ja involucrar alguna important empresa mallorquina. Em referesc a Iberostar, que com ja sabeu donarà nom a Son Moix. El nou Iberostar Estadi és una benedicció per al Reial Mallorca, que manté una important font d'ingressos. Ara bé, així i tot, allò més transcendental no són els doblers -que ho són molt- sinó la credibilitat que guanya el projecte de Serra Ferrer. Avui ja sabem que Miquel Fluxà i el seu executiu Aurelio Vázquez es fien de Serra Ferrer i això és més important. Es tracta, a més a més, d'una oportunitat per a Iberostar, que havia vist deteriorada la seva imatge en els darrers temps amb la construcció del polèmic camp de golf de Son Bosc a Muro.

Pluriempleat
Em diuen que Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, i Llorenç Serra Ferrer, vicepresident esportiu i accionista del Reial Mallorca, no acaben de veure clara la situació de Pep Sansó. Em diuen que el flamant director del futbol base del Reial Mallorca compagina el càrrec a l'entitat amb responsabilitats a l'Escola d'Entrenadors i al Centre de Tecnificació que paga el Govern de les Illes Balears. No tinc cap dubte de la indiscutible vàlua de Sansó, però no em sembla estèticament acceptable l'acumulació de feines. De fet, sembla estrany que el mateix Mallorca accepti que el seu director esportiu acumuli tantes feines. Només hi veig una explicació: el Mallorca treu un clar benefici de les altres feines de Sansó. És possible?

La Lliga
I si la Lliga acabàs avui? L'Atlètic de Madrid seria campió i el Reial Mallorca acabaria en desena posició. Estic ben segur que els incondicionals del club blanc-i-vermell firmarien ara mateix el final de la competició que just acaba de començar. I els mallorquinistes? Mirau, personalment fa una setmana hauria firmat amb els ulls clucs acabar en desena posició, que és la que ocupa ara l'equip, però després de veure l'actuació de l'equip davant el Reial Madrid ja en tinc alguns dubtes. Ja sé que la Lliga just ha començat, que davant el Reial Madrid és relativament senzill motivar-se, que Aouate fou el millor... però les sensacions del Mallorca, amb independència del resultat final -extraordinari- varen ser molt bones. Ah! Sempre he pensat que mai no s'ha de donar un partit per perdut o guanyat. La Lliga s'ha de jugar i des de la senzillesa s'ha de lluitar sempre per sumar de tres en tres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris