algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Blatter entona el mea culpa

El president de la FIFA demanà ahir disculpes a les seleccions d'Anglaterra i Mèxic per les errades arbitrals que contribuïren a la seva eliminació del Mundial

49564

Blatter apareixé ahir en roda de premsa per parlar de les actuacions arbitrals.

HO

El president de la FIFA, Joseph Blatter, demanà perdó a les delegacions de Mèxic i Anglaterra per les errades arbitrals que varen patir en els partits contra l'Argentina i Alemanya, respectivament, i anuncià la reobertura del debat sobre l'ús de noves tecnologies en l'arbitratge. Blatter féu ahir davant la premsa internacional un primer balanç del primer Mundial africà.

"He parlat amb les delegacions de Mèxic i Anglaterra i els he dit: em sap greu. Ells em varen donar les gràcies i varen acceptar que les errades arbitrals formen part del joc, encara que hagin contribuït a eliminar-los", afirmà el president en al·lusió al gol en fora de joc de l'argentí Carlos Tevez a Mèxic i el de l'anglès Frank Lampard no concedit contra Alemanya.

Blatter reconegué que "no tindria sentit, davant de l'evidència d'aquestes errades, no reobrir el debat sobre l'ús de les noves tecnologies en l'arbitratge". "A la taula del president hi ha un dossier sobre aquest tema, perquè és evident que alguna cosa cal canviar, però les errades arbitrals no són el final del futbol. No és competència nostra parlar dels àrbitres. Creuaré els dits perquè d'ara endavant no es produeixin més errades", afegí. Blatter anuncià un nou concepte: "La millora del control del partit", que està actualment en estudi, i entre les mesures figura la incorporació de dos nous assistents, "atès que el reglament del futbol estableix que hi ha d'haver un sol àrbitre, però no diu exactament quants assistents, per la qual cosa no s'haurien de canviar les normes bàsiques".

"El futbol és tan important, no només en l'aspecte esportiu, sinó també en el social i en l'econòmic, que és precís avançar en el control de partit perquè és cert que als estadis hi ha 32 càmeres de televisió, però l'ésser humà que controla el duel disposa només de dos ulls", explicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris