algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

“Anam pel bon camí”

Del Bosque sap que Espanya genera molts debats, però es mostra satisfet d'allò fet fins ara

El seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, reconegué ahir que sap que han sorgit "molts de debats al voltant la selecció" pel joc mostrat durant la primera fase del Mundial de Sud-àfrica, alhora que va assegurar que Portugal, el rival en vuitens d'Espanya, és un bon equip, amb el "valor afegit" de disposar de Cristiano Ronaldo.

"Sé que han sorgit molts de debats, per exemple si he utilitzat molts jugadors perquè tenia dubtes i si els mig centres eren massa defensius. Jo no ho debatré amb ningú, perquè respect totes les opinions. Jo crec que de passos en fals n'hem fets ben pocs", indicà Del Bosque en declaracions a la Reial Federació Espanyola de Futbol.
A més, el preparador de Salamanca considerà que allò important és que s'han materialitzat els "objectius", encara que hagin patit "molt". "Anam pel bon camí. Allò principal és que hem complert amb les expectatives, encara que hem sofrit molt. La derrota davant Suïssa ens ha llastat i ens ha obligat a fer grans esforços. Allò substancial, tanmateix, és que hem sabut superar el regust amarg d'aquell 1-0", analitzà.

"El desgast emocional ha estat tremend. A l'autobús dels jugadors, s'hi tallava el silenci. Però l'equip se n'ha refet amb caràcter. Hem tingut un excés de tensió, fonamentalment en els dos darrers partits. I quan parl d'això, parl de la tensió que sorgeix de la responsabilitat i del desig de guanyar, que a aquest grup no se li pot discutir", continuà.

Content dels seus homes
L'exentrenador del Reial Madrid també volgué valorar el comportament dels jugadors, "molt bo" després de l'"infortuni" viscut davant Suïssa". "Després d'aquell revés tan dolorós, calia ser molt forts, molt forts per recuperar una posició perduda. En aquest aspecte, el comportament de l'equip ha estat molt bo. No podem tenir cap queixa dels jugadors", manifestà.

"Nosaltres no havíem de cercar culpables de la derrota, que va arribar com va arribar. No crec que haguem fet aquí cap discurs diferent en relació amb el dels partits anteriors. Al cap i a la fi, allò del 6-0 de Múrcia va passar fa només uns dies. Tenim un equip bastant consolidat", va asseverar el tècnic.

Anàlisi de Portugal
D'altra banda, Del Bosque va analitzar el pròxim rival d'Espanya, Portugal, amb el qual s'enfrontaran demà en els vuitens de final del torneig. "Portugal disposa d'un bloc molt bo i amb el valor afegit de Cristiano Ronaldo, és a dir, ell i un equip darrere", indicà. Quant al crac del Madrid, manifestà que "és una incògnita saber si jugarà per la banda o pel centre i, depenent d'això, caldrà optar per un sistema o un altre. Hem d'estar preparats", reconegué el seleccionador respecte de la posició que ocupi el jugador de Madeira.

Tanmateix, Del Bosque assegurà que les dues seleccions es coneixen "bé". "Els hem vists en els tres partits de la primera fase i hem analitzat les diferents possibilitats que fan servir. Ens coneixem bé. Varen arribar al Mundial després d'una repesca, però Carlos Queiroz ha fet una feina excel·lent i aquí han crescut com a grup", continuà. "No em sent ni optimista ni pessimista. Sé el que són el futbol, les emocions, que causa i els resultats que es poden registrar. L'únic que vull dels meus és que tinguin ofici, que sàpiguen jugar i que tinguin qualitat", sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris