algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El Reial Mallorca creua els dits pel desenllaç de la “guerra del futbol”

Els balears, que reben 15 milions d'euros anuals de Mediapro, confien que el grup català surti ben parat del conflicte pels drets audiovisuals amb Sogecable

La guerra del futbol que mantenen oberta des de fa uns anys les plataformes audiovisuals Mediapro i Sogecable s'ha intensificat aquests darrers dies amb un creuament de comunicats en els quals tant un com l'altre afirmen que tenen la raó i la llei del seu costat.

Enmig d'aquest foc creuat, el Reial Mallorca creua els dits perquè el conflicte es resolgui a favor del grup català que pressideix Jaume Roures. No debades, Mediapro és en aquests moments la principal font d'ingressos del club mallorquinista, atès que té previst aportar 75 milions d'euros als comptes vermells durant les pròximes cinc temporades, a raó de 15 milions d'euros anuals, pels seus drets audiovisuals.

A més, que Mediapro surti ben parada de la lluita amb Sogecable pot ser decisiu en la compra del Mallorca per part de l'equip inversor que encapçala Llorenç Serra Ferrer. El tècnic pobler tenia mig aparaulat amb Roures l'avançament dels 15 milions d'euros corresponents als drets audiovisuals de la pròxima campanya per poder afrontar alguns fitxatges i el pagament de les indemnitzacions derivades de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que el grup de Serra Ferrer té previst activar tot just aconsegueixi la propietat del club vermell. En aquest sentit, l'èxit del pla de viabilitat dissenyat per l'entrenador illenc està vinculat a la bona marxa de Mediapro, que presentà fa una setmana un concurs voluntari de creditors arran de la batalla amb Sogecable.

Conflicte obert
Per altra banda, la guerra del futbol està assolint un dels punts més àlgids. Si dijous Sogecable filtrà que el titular del Jutjat número 36 de Madrid havia ordenat executar la sentència que obliga Mediapro a tornar a Audiovisual Sport els drets televisius dels clubs de futbol i a pagar a aquesta entitat 104 milions d'euros, ahir la companyia de Jaume Roures contraatacà amb un altre comunicat.

En una nota de premsa, l'empresa Mediaproducción SL assegurà que el jutge ha ratificat que els drets d'explotació són de Mediapro i que Sogecable no podrà emetre cap matx de la Lliga espanyola la pròxima temporada, de manera que els abonats de Canal + i Canal + Lliga no en rebran el senyal. Així, la interpretació jurídica que Mediapro fa dels actes judicials que s'han difós aquests darrers dies és radicalment contrària a la de Prisa, que ha afirmat que ha recuperat els drets del futbol i ha anunciat que Sogecable n'oferirà "tots els partits" durant la propera campanya.

Segons informà Mediapro, el Jutjat número 36 de Madrid notificà ahir una resolució -amb data de dijous- en què declarava suspesa una decisió anterior en la qual ordenava executar una sentència que condemna Mediapro a pagar 104 milions d'euros a Audiovisual Sport -empresa amb un 80% de participació de Sogecable. A més, i segons la mateixa font, el jutge ha arxivat aquest procediment mentre duri el concurs de creditors de Mediapro. També hi exposa que els contractes d'explotació amb els equips de futbol de Primera i Segona Divisió "continuen i continuaran sent de Mediapro" durant tot el pròxim campionat.

Així mateix, manté que l'afirmació que Sogecable passa a ser titular dels drets audiovisuals del futbol des del 21 de juny "és totalment falsa i no és més que una mentida grossera" difosa per no abonar els prop de 90 milions d'euros que Sogecable deu a Mediapro corresponents al primer pagament dels drets de la temporada 2010/11.

La interpretació de Sogecable
Per la seva banda, Sogecable entén que la decisió del Jutge de suspendre la sentència que condemnava Mediapro a pagar 104 milions a AVS no l'eximeix de cedir-li els drets audiovisuals de la Lliga de Futbol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris