algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

“No m'he allunyant del model anterior”

El seleccionador, Vicente del Bosque, es defensa de les crítiques que rep el joc de l'equip i assegura que posa en pràctica els mateixos arguments que feren Espanya campiona d'Europa

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol, assegurà ahir, després de la victòria davant Hondures per 2-0 a Johannesburg, que tàcticament no s'ha distanciat del patró de joc que tants de resultats ha donat al combinat vermell. "No m'he allunyat del model anterior", manifestà ahir a Potchefstroom, quan encara no feia 24 hores del matx d'Ellis Park, encara que indicà que "no n'hi ha un perfil únic".

Del Bosque emprà novament el to conciliador amb les crítiques i afirmà que s'esforça a trobar els canvis en l'estil de l'equip, però reiterà que no hi havia hagut cap "revolució". "No sé diferenciar gaire del passat al present. No crec que hi hagi gran diferència. Hi pot haver percepcions i la percepció és que no ens hem separat gaire del passat", assenyalà el seleccionador espanyol, que es basà en les dades estadístiques dels mitjans de comunicació i de la FIFA per justificar aquesta idea, com també en l'ocupació dels jugadors mateixos al centre del camp i en atac.
"Si hi ha ningú que vegi una altra intenció de part meva, sens dubte no n'hi ha", declarà l'entrenador salmantí, que opinà que els qui havien entrat nous o havien substituït els habituals "no canvien gaire el que han fet els anteriors, sobretot en la substància del joc."

El tècnic espanyol admeté que li agrada escoltar i llegir opinions. "Jo, que toler bastant les coses, no trob aquestes diferències amb el model anterior. M'entossudesc a cercar-les, però no ho aconseguesc", hi insistí.

Del Bosque i el sentit comú
Del Bosque, que assegurà que si "furgàs una miqueta en el passat, segurament hi trobaria qüestions com aquesta que es debat ara", té clar que "no hi ha un futbol únic: hi ha més futbol i no és esmenar la plana a ningú això que feim, és actuar amb el màxim de sentit comú".

Tot just acabat el duel amb Hondures, el preparador del conjunt vermell indicà que no se n'anava content, perquè no havien fet un bon partit. Però, amb el pas de les hores i després de veure'l repetit, assenyalà que l'equip havia tingut "coses bones i algunes cosetes al final que ho han deslluït un poc", però que, en definitiva, havien mostrat "un bon comportament".

"No ha estat com en el matx amb Suïssa, que ens va obligar a jugar en un terreny més reduït, gairebé al seu camp, tot el temps. Ahir -dilluns per al lector- no hi hagué aquest desequilibri. Sobretot a partir del minut 15-20 de la segona part, el partit es dividí", explicà. "Fins llavors, crec que no jugàrem malament. Algú pot pensar: 'Home, et mostrares molt seriós, emprenyat'. Però no estava seriós ni emprenyat. No era qüestió de manifestar gaire alegria perquè, al cap i a la fi, complírem amb l'obligació de sumar tres punts", afegí.

"Ara ja ens preparam per a la batalla de divendres, que és la més important. El meu to de veu, el meu comportament, era just el d'haver complert amb la nostre deure", reiterà. Quant al tema de les ocasions de gol fallades, Del Bosque recordà que sap com és el futbol, "perquè és tan rar que de vegades arribes molt poc i fas gols i altres pics, a pesar de tenir-ho tot a favor, no ho aconsegueixes. Esperem que ens serveixi d'experiència i que en els pròxims partits no ens passi més".

Finalment, avisà dels perills de la selecció de Xile, de la qual afirmà que "és un equip molt complicat", perquè "té molt bones condicions, té bones individualitats i joc de conjunt. Es defensen bé i no crec que especulin gaire amb el joc a mitjan camp. Arriben amb molta velocitat i amb molts homes a la porteria", va indicar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris