algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Serra no vol 'sorpreses'

El grup empresarial exigeix a Mateu Alemany que s'introdueixin en el contracte de compravenda del Reial Mallorca diferents clàusules resolutòries. Farien que la propietat retornàs a l'ara màxim accionista, si sortissin en el futur dèficits imprevists, anomalies o irregularitats avui no detectades

Llorenç Serra Ferrer no vol sorpreses. L'entrenador de sa Pobla, que encapçala un grup d'empresaris disposat a comprar el Reial Mallorca, no està disposat a menjar-se deutes avui amagats o demandes fins ara ara desconegudes.

Així, els advocats del grup empresarial, format al voltant de Serra Ferrer, introduiran diferents clàusules resolutòries en el contracte de compravenda del Reial Mallorca. Es tracta d'un moviment purament defensiu. D'aquesta manera, el Reial Mallorca tornaria a mans de Mateu Alemany si sorgissin sorpreses desagradables per a la nova propietat.

El grup empresarial no ha adoptat encara una decisió definitiva, malgrat que tot fa pensar que, finalment, apostaran per adquirir el paquet accionarial ara en mans de Mateu Alemany. Ara bé, queden encara un bon grapat de detalls per perfilar. En aquest sentit, per exemple, Serra Ferrer i el seu grup tenen clar que Mateu Alemany no ha de continuar a l'entitat. De fet, no se'n fien i just demanarien a Alemany que hi exercís d'executiu durant els primers mesos.

Les properes setmanes seran d'importància cabadal per als compradors del club. De fet, ara com ara, el Reial Mallorca estaria obligat a fer una quantiosa ampliació de capital que els inversors no poden afrontar de cap manera.

Així, tot i que la relació just és cordial, Serra Ferrer pretén que Alemany quedi a l'entitat un grapat de mesos. El grup empresarial té la intenció que sigui Alemany qui arribi a un acord amb els creditors del Reial Mallorca i tanqui un conveni avançat. És fonamental per al futur immediat de la Societat Anònima Esportiva ja que, fins i tot en el cas de no arribar-se a un acord, l'entitat es podria veure abocada a la dissolució. Alemany seria, d'aquesta manera, l'encarregat de tancar el concurs i, a la vegada, sempre sota la supervisió de Serra i del grup empresarial que li dóna suport, hauria de negociar el traspàs dels actius -futbolistes- necessaris perquè el Mallorca pugui tancar el darrer exercici de manera equilibrada.

Malgrat que formalment el grup de Serra ja en seria el propietari, Alemany lideraria les negociacions per traspassar Aduriz, Castro... fins a aconseguir uns ingressos que, en el pitjor cas, serien de poc menys de deu milions d'euros.

Serra Ferrer està disposat a comprar, però no es refia de l'herència d'Alemany i per això està disposat que l'ara màxim accionista i conseller delegat hi exerceixi de primer executiu durant la transició. Ara bé, sempre amb la supervisió del grup empresarial format al voltant de Serra Ferrer.

Així mateix, el pobler cerca solucions per no haver de pagar els 1,4 milions d'euros que resten pendents de desemborsar de la darrera ampliació de capital de la Societat Anònima Esportiva. En aquest sentit, els advocats de Serra podrien estar plantejant-se la possibilitat legal que fos el Mallorca qui compràs aquestes accions, que quedarien inicialment en autocartera. Serra, fins i tot, podria considerar l'opció de treure a la venda aquest paquet accionarial en un futur per donar entrada a nous accionistes.

Ara bé, a Serra Ferrer i al grup que li dóna suport no els agrada que José Miguel García, vicepresident fins no fa gaire setmanes, continuï en possessió d'un cinc per cent de les accions de l'entitat. Encara que García ha manifestat en reiterades oportunitats que mai no es convertirà en un problema, de moment sembla complicat que arribin a un acord amb el promotor immobiliari.

Desconfiança
La relació entre Llorenç Serra Ferrer i Mateu Alemany ha millorat substancialment els darrers mesos. Així i tot, el pobler no es fia d'Alemany. De fet, la desconfiança cap a l'ara màxim accionista és la principal dificultat perquè es tanqui l'acord d'adquisició. S'ha de recordar que el 8 de juliol del 2009 Gabriel Cerdà, en nom del grup d'empresaris mallorquins que volien comprar el club vermell, va rubricar un dur comunicat. Aleshores, Cerdà acusava Alemany, màxim accionista i conseller delegat, de fer una "subhasta mediàtica" amb el Reial Mallorca. I hi afegia: "També volem expressar el nostre descontentament perquè no són respectades les condicions ofertes i acordades des d'un principi entre Mateu Alemany i el nostre grup". Tot seguit, acusaven Alemany de posar els seus interessos personals per davant del Reial Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris