nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Fidel a la seva pissarra

El seleccionador Vicente del Bosque assegurà que la derrota davant Suïssa no canviarà la manera de jugar d'Espanya i no volgué entrar en cap debat amb els seus detractors

Vicente del Bosque, tècnic de la selecció espanyola, admeté ahir que l'endemà de la derrota contra Suïssa era "dolent", però expressà que l'equip ha de continuar en la mateixa línia tàctica i de joc perquè no poden estar "fent bandades".

Del Bosque comentà ahir a l'hotel de concentració d'Espanya a Potchefstroom, on ja havia començat a veure amb els seus col·laboradors el partit Xile-Hondures, que accepta amb bon tarannà les crítiques que s'han fet després de perdre davant els helvètics, però avisà que no té per què canviar.

"Fa estona que jugam de la mateixa manera que ho férem dimecres. Ens ha donat bons resultats, però amb Suïssa no ens va anar bé. No hem trobat prou motius per canviar pel fet de tenir davant un rival o un altre, i sigui un equip més fort o més feble", explicà.

"Dins el nostre estil de joc, reconegut des de fa temps, no hem de caminar fent bandades en cada partit cercant la tecla de la solució. Hem de ser estables en aquest sentit", assenyalà.

El seleccionador admeté que estaven "fotuts", però que "l'esportista que perd, que hi creu, té l'obligació de cercar la revenja en el pròxim matx".

"I la tenim a prop", continuà, "dilluns que ve contra Hondures, que no dic que ens rehabiliti de cara a l'opinió pública, però sí pel que fa als nostres interessos, que encara estan intactes i amb l'ànim de cercar la classificació".

Del Bosque creu que no haurà de fer una feina psicològica especial amb els jugadors, sinó "netejar" el "cansament mental" després del duel de dimecres.

Assegurà que els seus homes "són bastant professionals" i que no varen menysprear "en absolut" Suïssa ni s'hi van creure superiors, perquè coneixen "la realitat del futbol". Aquest sentiment "està instal·lat" en el grup de la selecció, destacà.

"Sabem que tenim l'obligació de rebel·lar-nos davant aquesta situació. Hi ha altres moments en què el futbol t'impedeix agafar-te la revenja i te'n vas cap a casa. Encara som a temps de poder resoldre aquest tema", afegí.

El seleccionador comentà que començar perdent "no és bo", perquè "el primer partit en aquests grups és fonamental", però tot seguit insistí en el missatge positiu i assegurà que "són tres punts iguals que els de la pròxima jornada i la tercera".

Una sola Espanya, no dues

Per altra banda, Vicente del Bosque, fidel al seu estil de serietat i serenitat, no volgué entrar en polèmica amb l'anterior seleccionador, Luis Aragonés, qui dimecres no va dubtar a aprofitar la derrota contra Suïssa (0-1) per criticar el grup i l'entrenador.

"No tinc res a dir, cadascú expressa les seves opinions. És una persona que coneix perfectament aquest grup, hi ha treballat, hi ha aconseguit un èxit extraordinari. Cal respectar al màxim les seves opinions, no se m'escaparà ni una sola paraula en contra de l'antic seleccionador perquè aquí no hi ha una Espanya de Luis, no hi ha una Espanya de Del Bosque, n'hi ha una, exclusivament una, no hi ha dues Espanyes", sentencià.

A més, després de ser qüestionat un altre cop per l'opinió dels seus detractors, fou explícit i deixà clar que la seva tasca no és "vèncer ni convèncer ningú", sinó "intentar que les coses funcionin tan bé com es pugui". "No som aquí per debatre, i menys amb una autoritat com és l'anterior seleccionador", subratllà. A l'horabaixa, Del Bosque dirigí un entrenament en el qual només participaren els suplents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris