algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Vicente del Bosque no perd els nervis davant el debut

El seleccionador afirma que Espanya afrontarà els partits “amb paciència, sense pressa per resoldre-ho tot en mitja hora”. “Estam en un bon moment, pero això ja ha passat abans”, avisà

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol, no ha modificat gens ni mica la seva habitual manera de comportar-se i, allunyat dels nervis del debut en el primer Mundial, ahir afirmà que en sent la "responsabilitat", però "amb certa tranquil·litat".

Ni disputar la competició més gran del món del futbol no modifica per res l'estat de "l'home tranquil". Del Bosque va comparèixer davant els mitjans de comunicació, en una roda de premsa amb gran expectació, per formular missatges plens de modèstia, allunyar Espanya de la condició de favorita i mostrar el màxim respecte pels rivals que trobarà en aquest torneig.

"Fa molts d'anys que em dedic al món de futbol, en el qual he viscut dies importants, però és ver que no he tingut l'oportunitat de disputar cap Mundial. N'estic molt content, però no nerviós. Sinceritament, estic tranquil, preocupat pel rival i perquè rendim al nostre nivell, però tot això amb sossec", va afirmar.

"Tots els qui tenim sentit de la responsabilitat estam davant un moment difícil. Els qui hi tenim una certa experiència hem de demostrar prou temprança, perquè les decisions que hem de prendre les adoptam des de la reflexió i l'anàlisi. Estant exaltat, cap entrenador no pot decidir res. Intentarem ajudar aquesta selecció a ser la millor", va afegir. Així, va marcar la línia a seguir en el Mundial, intentant que l'eufòria que hi ha entorn de la selecció espanyola no l'afecti.

"És difícil abstreure's del que arriba de fora. És un optimisme extraordinari, com si Espanya jugàs directament la final. No és així i tenim jugadors conscients de la realitat del futbol. El torneig és molt equilibrat i qualsevol que hi vulgui aconseguir res ho ha de fer des de l'esforç i sent un bon esportista per afrontar aquests reptes amb la humilitat necessària", va manifestar.

Per tot plegat, no val de res el cartell de favorit atribuït al combinat vermell i Del Bosque recordà èpoques passades, en les quals succeïa el mateix i el final no era finalment l'esperat. "Intentarem guanyar els partits amb paciència, en lloc de voler-ho resoldre tot en mitja hora. Cal treballar-los i intentar ser superior i no tan sols de paraula, sinó en la pràctica", destacà.

"És ver que estam en un bon moment de futbol a Espanya, però aquesta història record que l'he viscuda en mundials anteriors, en els quals s'assenyalava Espanya com favorita per guanyar el títol i mai no ho ha fet. Ara, tenim uns signes d'identitat partint d'uns homes fonamentals al nostre equip, a mitjan camp, on es fabrica joc defensiu i ofensiu. Tenim uns senyals clars", explicà.

Del Bosque va assenyalar que "l'herba alta" dels estadis sud-africans fa que "el joc sigui més lent i menys vistós, perquè hi lleva velocitat", però no en cercà excuses, com ara la pilota, i mostrà una vegada més tot el suport al fet que el Mundial es desenvolupi per primer pic al continent africà.

"Realment, hi ha hagut errors perquè la pilota fa algun bot estrany, però cal cercar-hi aspectes positius i no negatius. És un país diferent d'aquells on s'han disputat els 18 tornejos anteriors, perquè parlam d'un nou continent que hem d'ajudar. La pilota, l'estat del camp, la logística... res no ha d'impedir que es consumi l'èxit que tots esperam. Venim amb la idea d'ajudar perquè aquest Mundial sigui el millor", va declarar.

Sobre el primer rival, Suïssa, el seleccionador afirmà que li inspira el màxim respecte. "La coneixem de fa temps i sabem els seus antecedents. Més que una selecció és un equip que manté una estructura de tants d'anys que juguen junts", va subratllar. "Té un entrenador exemplar en molts d'aspectes -Ottmar Hitzfeld- i amb una gran trajectòria, que hem de respectar enormement si volem anar avançant. Aquest partit serà la base del nostre paper al Mundial i l'afrontam des del màxim respecte", conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris