algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Obligats a reduir la despesa 15 milions

Mentre la due diligence del grup de Serra Ferrer entra en la recta final, de la seva anàlisi es desprèn la necessitat de disminuir de manera considerable els dispendis del Mallorca

Equilibrar la despesa amb els ingressos és imprescindible. El fet que el Reial Mallorca estigui en concurs de creditors obliga la Societat Anònima Esportiva a quadrar els comptes i no generar ni un sol euro de dèficit més. Els auditors del grup d'empresaris que encapçala Llorenç Serra Ferrer treballen per conèixer a fons els comptes del Reial Mallorca i elaborar-ne un pla de viabilitat. De moment, el grup empresarial reunit al voltant de Serra Ferrer ja sap que haurà de reduir la despesa quinze milions d'euros.

Així les coses, el Reial Mallorca haurà de fixar el pressupost per a la temporada que ve al voltant dels trenta-tres milions. Ara bé, aquesta xifra pot patir oscil·lacions considerables en funció de les vendes d'actius que pugui tancar l'entitat. El Mallorca necessita vendre per valor de 10 milions d'euros per equilibrar els comptes de la temporada 2009/2010. En tot cas, el pla de viabilitat que estan elaborant els auditors del grup que encapçala Serra Ferrer preveu també una important retallada dels ingressos. En principi, la Societat Anònima Esportiva està previst que perdi la temporada pròxima el patrocini d'ONO a l'estadi. Així mateix, el Reial Mallorca no podrà disposar tampoc de l'ingrés de la constructora Llabrés Feliu, que ha esponsoritzat el club durant les tres darreres temporades.

Hi ha molts fronts oberts en les qüestions econòmiques del Reial Mallorca, però, de moment, una sola resposta clara: les despeses han de ser proporcionades als ingressos de la SAE.

L'esmentada due diligence es posà en marxa dilluns dia 7 de juny. Els auditors arribaren a la planta noble de Son Moix després que la jutgessa Encarnación González autoritzàs el concurs de creditors del Mallorca. Els resultats no es coneixen, però les consecuències són les esperades, i les exigides pel mateix concurs: reduir despeses.

Aquesta directriu tindrà repercussions, sobretot pel que fa a l'àmbit esportiu. El projecte de Serra Ferrer prescindirà de l'encara director esportiu, Nando Pons, i reduirà les fitxes profedsionals del primer equip a favor dels jugadors del planter.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris