cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Els traspassos hauran de superar es 10 milions d'€

El Mallorca estarà obligat a fer una ampliació de capital en cas de no vendre actius per un valor econòmic tan alt

Vendre és una obligació. No queda més remei. El Reial Mallorca, si no aconsegueix col·locar cap actiu -futbolistes-, tancarà la temporada actual amb un dèficit superior a deu milions d'euros, una xifra que obligaria a l'entitat a una ampliació de capital. Evidentment, ni Mateu Alemany ni el grup que encapçala Llorenç Serra Ferrer no estan, ara per ara, en condicions d'afrontar una operació d'aquest tipus. El Mallorca, doncs, ha d'aconseguir, sí o sí, més de deu milions d'euros. D'aquesta manera, la Societat Anònima Esportiva evitarà l'ampliació de capital.

De moment, el club vermell ja ha aconseguit ficar-se a la butxaca uns 3 milions d'euros. 1.800.000 han estat fruit de l'opció de recompra exercida per l'Atlètic de Madrid sobre Mario Suárez. Els altres 1.200.000 euros vindran per mitjà de Delibasic i Emilio Nsue.

En el cas que el grup encapçalat per Llorenç Serra Ferrer agafi les regnes del Mallorca i la majoria de les accions del club vermell, haurà de continuar venent jugadors per evitar l'ampliació de capital. Perquè, en cas d'arribar, aquesta operació suposaria una despesa molt més elevada que el preu del 93% de les accions de la Societat Anònima Esportiva, encara en mans de Mateu Alemany.

Cal afegir-hi, a més, que el nou propietari de l'entitat tindrà encara pendents de desembutxacar 1.486.621 euros de la darrera ampliació de capital, que es va fer en temps de Vicenç Grande. Aquesta quantitat no s'ha d'abonar immediatament, però sí en un futur immediat. Malgrat que no es tracta d'una despesa que s'hagi d'efectuar només aterrar al Reial Mallorca, és tanmateix un desemborsament a tenir en compte.

De moment, poc se sap de l'opinió de l'equip encapçalat pel tècnic pobler. Fins que els auditors no finalitzin la seva tasca, no es coneixerà cap dels impediments que hi pugui haver per adquirir el club. I tampoc no es farà patent fins llavors si aquests impediments són un obstacle definitiu per procedir a la compra o només es tracta d'una pedra en el camí.

El que queda clar és que l'arribada d'un nou propietari haurà d'anar acompanyada d'una absoluta austeritat en els comptes de la Societat Anònima Esportiva. Així ho requereix el fet d'haver presentat un concurs voluntari de creditors. Evitar una nova ampliació de capital serà molt important per a aquesta nova política econòmica que s'ha d'implantar en l'entitat vermell.

Això explica la gran necessitat de traspassar jugadors i de potenciar el planter. En el cas que aterri el grup de Serra Ferrer a la planta noble de Son Moix, el designat per estrènyer el cinturó als nombres de l'entitat serà Pere Terrassa, a qui el tècnic poble vol incorporar al seu projecte per al Reial Mallorca. L'encara subdirector general i gerent d'IB3 seria el màxim responsable de l'àrea econòmica del club.

En qualsevol cas, cal anar passa a passa. D'aquesta manera, mentre els auditors examinen l'estat dels comptes de l'entitat per comprovar si hi ha cap impediment que sigui definitiu i impossibiliti la compra del club vermell, des de la planta noble de Son Moix fan tot allò possible per col·locar el màxim nombre de futbolistes en el mercat per tal de treure'n més de 10 milions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xec, fa mes de 10 anys
No hay problemas, ya que pueden seguir con la dinàmica de Jaume Matas,que daba millones a mantas.Aquì en Menorca ahora nos daràn dos millones de euros para hacer el depòsito en la ACB.No se preocupen que este Govern no siente la crisis,solo piensan en clave electoral.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris