nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

...i altres herbes

García (I)
Sembla que la coneguda empresa Tabicor Inca ha sol·licitat concurs necessari de creditors a una de les empreses del Grup Garbal, propietat de José Miguel García, encara avui segon màxim accionista del Reial Mallorca i exvicepresident de la Societat Anònima Esportiva. García, que el passat mes d'abril presentà la dimissió com a membre del consell d'administració del Reial Mallorca, ara forma part de la junta de Joan Gual de Torrella a la Cambra de Comerç de Mallorca en representació del sector de la construcció. García em va assegurar ahir que no tenia constància que s'hagués instat el concurs necessari de creditors d'una de les seves empreses. En canvi, un portaveu de Tabicor em va reconèixer que s'havia sol·licitat el concurs necessari d'una de les empreses del Grup Garbal per un deute de 10.700 euros. De fet, em va manifestar la seva sorpresa pel fet que García afirmàs que no en sabia res. M'assegurà que dilluns mateix havia estat parlant amb ell de la qüestió. Tanmateix, García, si vol i pot, pagant només 10.700 euros evitarà el concurs. Sospit que José Miguel García em va dir una mentida i no entenc per què. De què s'empagueeix?

García (II)
Vaig aprofitar la conversa amb García per intentar esbrinar si fa comptes vendre també el seu paquet accionarial -més del cinc per cent- al grup que encapçala Llorenç Serra Ferrer. Em va quedar clar que mai no es convertirà en un problema per al futur propietari. És a dir, que està disposat a vendre. La incògnita és saber a quin preu.

IB3
Mai no he considerat transcendentals les audiències d'IB3 Televisió. El caràcter públic d'IB3 TV fa, precisament, que les audiències no siguin, al meu parer, vitals. Oferir un bon servei públic ha de ser l'objectiu. IB3 TVha optat en més d'una oportunitat per servir als teleespectadors productes de gran acceptació, malgrat que es puguin veure per una altra cadena. M'estic referint, per exemple, al futbol de Primera Divisió o, darrerament, als partits de Rafel Nadal. Habitualment, a més a més, oferint idèntic producte, IB3 TV és sempre la menys vista. Succeeix quan parlam dels duels de Primera Divisió, que també es poden veure per La Sexta, i ha passat aquest darrer cap de setmana amb la final de Roland Garros. Diumenge, La 1 arrasà a les Illes Balears i a la resta de l'Estat. A la nostra comunitat varen veure el tennis per TVE-1 una mitjana de 114.000 espectadors amb un share del 39,1 per cent. Per IB3 TV, el matx entre Nadal i Soderling va ser vist per 49.000 espectadors, un 16,8 per cent de share. És una audiència molt per sobre la mitjana de la cadena, però menys del doble de la registrada per TVE-1. N'hi ha que diuen que no té sentit oferir un producte que ja es pot veure per una altra cadena, mentre que el director general, Antoni Martorell, defensa que els productes de qualitat com són el futbol de Primera, el tennis o la Lliga de Campions també s'han de poder veure en català, malgrat que hi hagi una altra cadena que les ofereixi. Martorell l'encertà, i bé, quan a principi de legislatura decidí que la totalitat de la programació de la graella fos en la nostra llengua. Després, ha combinat encerts amb equivocacions. Fer tot el que ha pogut perquè no puguem veure TV3 és el pitjor. No té perdó. Ah, per cert, del fitxatge de Tomàs Ibarz per la televisió ja en parlarem un altre dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris