algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

“El Mallorca ha de ser molt més que futbol”

Tomeu Vidal analitza la situació esportiva i institucional del club vermell, una vegada allunyat de la presidència i a les portes tant de l'acte declaratiu del concurs de creditors com de la venda de la Societat Anònima Esportiva

El misser Tomeu Vidal ha girat full i ha deixat enrere la seva etapa com a president del Mallorca. I ara, amb el coneixement que dóna la distància, cobra més valor el seu balanç sobre el passat, el present i el futur del club vermell.

Com estau ara que ja ha passat un temps des que abandonàreu la presidència del Mallorca?
La veritat és que tinc la impressió que ha passat molt de temps. Ja estic amb altres coses de caràcter professional. Per mi és una temporada passada. El balanç que faig està relacionat amb el resultat de l'equip professional i com ha quedat a la classificació, malgrat totes les dificultats que s'han viscut enguany. Crec que s'ha arribat a un punt bastant positiu per part de tots els implicats en el funcionament de l'equip.

I això que ningú no apostava en un principi per Tomeu Vidal com a president...
No té importància. Ningú no apostava tampoc per aquests jugadors i l'equip ha donat una lliçó de professionalitat. També han estat exemplars l'equip tècnic, l'entrenador i tot l'entorn de l'entitat. A més, hem estat acompanyats d'una fidelitat absoluta per part d'uns aficionats que cada diumenge han vingut a fer costat a l'equip. També n'hi ha hagut milers que han seguit l'evolució de l'equip des de fora de Mallorca i hem tingut tot un entorn de mitjans que ens han donat suport. Aquest conjunt ha fet pinya i s'ha aconseguit un gran resultat. Això és el més important.

Què hauríeu volgut fer i no heu pogut dur a terme?
Milers de coses. Sobretot, m'hauria encantat poder provocar una pluja fina que necessita anys per fer del Mallorca tot allò que va més enllà de les qüestions merament futbolístiques.

Què heu hagut de fer sense estar-hi gaire d'acord?
Quedaran en els annals totes aquelles coses que la discreció obliga a fer per aconseguir els objectius que es marquen perquè el vaixell arribi a port.

On quedarà la família Martí Mingarro a la vostra memòria?
Vaig fer una petita declaració de comiat que acabava amb una frase que suposava una declaració d'intencions: fi de la història.

Manteniu encara algun contacte amb ells, sobretot tenint en compte que la vostra relació va ser qualificada per ambdues parts com d'amistat?
Fi de la història.

Quina opinió teniu del nou president?
Miquel Vaquer és una persona molt mallorquinista i molt implicada en el club. Ell li ha donat esforç, sacrifici i entrega, i això fa que s'esperi que sigui un magnífic representant del Mallorca i un gran president.

En les vostres darreres paraules vàreu fer referència que el Mallorca havia de ser més que un club. Quin ha de ser el camí a seguir per aconseguir una cosa així?
S'ha de fer que el Mallorca sigui molt més que futbol. Per aconseguir-ho s'ha d'elaborar un decàleg de les coses que s'han de fer a part del futbol. Cada dia s'han de posar en marxa aquestes coses de la millor manera possible.

Com es pot aconseguir que més aficionats donin suport tant a l'equip com a la institució
Per fer que vagin més aficionats al camp convé fer una lectura pròpia del segle XXI d'aquest fenomen sociològic que és el futbol. En el Mallorca tenim pendent fer una lectura contemporània del club. El futbol és una activitat esportiva, però també d'oci. Tenim pendent revisar aquests plantejaments per poder anar al mateix ritme dels temps que corren. Aquest procés ha començat, però falta aprofundir-hi. S'ha de pensar a desenvolupar tota una oferta complementària i d'oci, i combinar això amb les oportunitats que pot donar la gran diversitat d'oferta televisiva. Però, sobretot, s'ha de reflexionar moltíssim sobre quin model de club s'ha d'aconseguir. Per ventura encara no s'han analitzat les coses tant com cal. Durant els darrers anys, el Mallorca s'ha limitat a reflexionar sobre el partit de diumenge que ve i sobre les urgències econòmiques. Per ventura necessitam un punt d'anàlisi més institucional i més orientat al futur. El Mallorca ha de tenir sempre un punt de referència en la societat que l'envolta, i hi ha elements amb ressonàncies que van més enllà de l'àmbit purament esportiu.

És el concurs de creditors un bon moment per realitzar aquest procés de catarsi?
El concurs de creditors és un bon moment per ajornar els problemes econòmics del Mallorca i intentar continuar endavant amb la institució.

Després de tot aquest temps fent feina amb Mateu Alemany, quina opinió us en queda?
He manifestat en diverses ocasions que fer feina amb Mateu ha estat una sort, com també ho és la relació personal que hi tinc. Es tracta d'una experiència personal i professional profitosa i sorprenent.

Us estimau més mallorquins a l'hora de trobar compradors per a la Societat Anònima?
Els compradors ideals seran els que garanteixin la continuïtat del Mallorca dins Primera Divisió, la vida d'aquesta institució, que ben aviat serà centenària, i els qui respectin el club com un ens col·lectiu de tots els mallorquins i també de la gent que viu a Mallorca.Aquestes característiques són les necessàries per als compradors.

Quina opinió teniu de Llorenç Serra Ferrer, principalment ara, que s'ha fet públic el seu acord amb Mateu Alemany?
De Llorenç Serra Ferrer he de dir que és una persona amb unes arrels fortes dins el món del futbol de primera línia.A més, cal destacar la seva gran estima pel Mallorca i que ha estat un tècnic que ha triomfat en el món del futbol d'elit. En tot moment ha manifestat la seva voluntat d'ajudar l'entitat i fer-ne un gran club. El desig que tenen tots els mallorquinistes que conec és que Serra Ferrer pugui fer una passa més i encarregar-se del Mallorca.

Amb quin record us quedau d'aquesta etapa viscuda com a president vermell?
Sempre pensaré en la quantitat de gent que m'ha ajudat que les coses sortissin bé en moments d'extraordinària dificultat.

Tornaríeu a repetir com a president, si poguéssiu tornar enrere en el temps?
Si existís la necessitat de donar un cop de mà, tornaria a ser, sense cap dubte, president del Reial Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris