algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Acord total

El grup empresarial que encapçala Llorenç Serra Ferrer es convertirà en el nou propietari del Reial Mallorca. Les negociacions s'han duit a terme amb la màxima discrecció des de fa setmanes. El vistiplau definitiu arribarà quan el jutjat accepti el concurs de creditors

L'acord entre Llorenç Serra Ferrer i Mateu Alemany és total. El Reial Mallorca reconegué ahir en un comunicat oficial contactes, però negà que l'acord sigui una realitat. És, evidentment, el que ha de fer i continuarà fent fins que el jutge oficialitzi el concurs de creditors.

El tècnic mallorquí fa setmanes que negocia amb absoluta discrecció amb Mateu Alemany i, ara, quan en falta la firma, l'acord és total i definitiu. Just falta enllestir-ho i firmar el contracte. Però enncara no és el moment, ja que el grup que encapçala Serra Ferrer just donarà el vistiplau definitiu quan el Jutjat Mercantil accepti el concurs de creditors presentat per Mateu Alemany. Aleshores, es farà públic i rubricarà l'entesa. Ara, emperò, la feina no s'atura per al grup comprador, ja que pretenen examinar els comptes de l'entitat amb detall.

El preu és, de moment, una incògnita, malgrat que Serra Ferrer entén que Mateu Alemany no pot perdre doblers amb l'operació. És a dir, l'actual propietari cobrarà el milió i mig que va pagar a Grande per poc més del 93% de les accions i, a més, se li abonarà la feina feta. En total, Alemany percebrà un mínim de tres milions d'euros.

Serra Ferrer no serà, en cap dels casos, el president del Mallorca. El tècnic de sa Pobla exercirà com a mànager general de la Societat Anònima, amb plens poders sobre la parcel·la esportiva i una més que notable influència sobre qualsevol decisió. dBalears ha pogut saber que el president del consell d'administració serà un empresari català, resident a Mallorca des de fa anys, que, a la vegada, serà un dels principals inversors. El consell d'administració, del qual sí formarà part Serra Ferrer, estarà integrat per persones rellevants dins la societat mallorquina. El tècnic pobler és conscient que a ningú no li agrada convertir-se en una peça purament decorativa, sap que els grans empresaris no volen formar part d'un consell d'administració just per figurar i és per això que Serra fa comptes dotar de contingut i feina el consell. L'entrenador pretén responsabilitzar de les diferents parcel·les de l'entitat els membres d'aquest òrgan. Evidentment, disposaran del suport de tots els executius del club que siguin necessaris.

Serra Ferrer, en principi, limitarà el seu poder a la qüestió purament esportiva, malgrat que és evident que el seu parer serà sempre considerat.

Primeres decisions

Llorenç Serra Ferrer té clar que el Reial Mallorca necessita una profunda remodelació en les diferents àrees del club i no sols en l'esportiva. El tècnic, en aquest sentit, sap que és imprescindible capgirar el calaixos i iniciar una nova etapa en tots els aspectes. Així, Mateu Alemany abandonarà, com és normal, l'entitat just quan es produeixi la firma de l'acord. Per tant, el grup que encapçala Llorenç Serra Ferrer no disposa de Nando Pons, director esportiu de l'entitat i amb contracte en vigor fins al 2014. En aquest sentit, Serra facilitarà l'adéu de Pons amb la mínima indemnització possible. El fet que els administradors judicials puguin tornar enrere el premi milionari que li regalà Vicenç Grande pot fer que sigui més senzill l'adéu del director esportiu.

Això no obstant, Serra fa comptes remodelar totalment la parcel·la esportiva, adaptant el model del Barça, que coneix a la perfecció, a la realitat del Reial Mallorca. En aquest sentit, la continuïtat de Marcos Martín de la Fuente com a màxim responsable de la ciutat esportiva de Son Bibiloni és també força complicada. En tot cas, una de les prioritats de Serra Ferrer és humanitzar el Reial Mallorca i acostar l'entitat a la resta d'equips de l'Illa. El tècnic pobler és conscient que no serà fàcil, però pretén aconseguir amb el pas del temps que el Mallorca es deixi de veure com l'equip que roba futbolistes, sinó com el conjunt que representa a tots.

Economia

El grup encapçalat per Llorenç Serra Ferrer disposa, evidentment, del capital necessari per afrontar la compra de la Societat Anònima Esportiva, malgrat que, en principi, està previst que Mateu Alemany acabi de comprar el preu pactat d'aquí a tres temporades. Així mateix, aquest grup, amb empresaris de reconegut prestigi, disposa del múscul financer necessari per afrontar les necessitats d'un club de futbol. Ara bé, Serra Ferrer i els empresaris que li donen suport són conscients que el Reial Mallorca, i més encara després de presentar concurs de creditors, haurà d'ajustar la despesa als ingressos. De fet, el grup empresarial que dóna suport financer a Serra no està disposat a afegir doblers una temporada rere l'altre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per molar, fa mes de 10 anys
Visva "La Muela",
Valoració:0menosmas
Per Visca el Constància, fa mes de 10 anys
A segona, oe, a segona, oe, a segona oe
veurem millor als barralets.
Valoració:0menosmas
Per Jaume I, fa mes de 10 anys
Gràcies Llorenç! Segur que en sortim d'aquesta!
Valoració:13menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Verger :veurem fins quan dura la "lluna de mel" amb en Serra Ferrer.
Valoració:2menosmas
Per vicens, fa mes de 10 anys
si ha de ser lo millor pel mallorqueta, pues andavant, jo crec que
lopsio den serra ferrer es la mitjor aupa mallorqueta
Valoració:8menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 10 anys
Si algún dia voleu que ajudi a Diari de Balears a fer una crònica que no digui res i tingui moltes lletres em crideu. Vaja parrafada per deixar conceptes sense aclarir. "Està previst que Mateu Alemany acabi de comprar el preu pactat d'aqui a tres temporades", això no ho enten ni Déu, està equivocat.
Valoració:3menosmas
Per Okubo, fa mes de 10 anys
Una vegada més, una informació no massa objectiva; "pretén aconseguir amb el pas del temps que el Mallorca es deixi de veure com l'equip que roba futbolistes".
Però bé, aveure com acaba això. Ànims i esperem que sigui lo millor possible. Amunt mallorqueta!!!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris