nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

... i altres herbes

El sistema
Ja he explicat en un grapat d'oportunitats que és mal de fer no lloar de manera quasi permanent Gregorio Manzano i la plantilla de futbolistes, ja que l'equip ocupa una meritòria cinquena posició. Idò bé, personalment, em va agradar que el tècnic andalús, establert a Valladolid i amb residència temporal a Palma, es decidís diumenge a Valladolid per alinear dos davanters -Víctor acompanyà Aduriz-. Aquest sistema permet que el futbolista basc tingui molta més presència en el joc, perquè l'algaidí fa tota una feina fosca, però eficient. El Mallorca disposà de moltes i clares oportunitats, però també és cert que no marcà fins que, ja en la segona meitat, Manzano substituí Víctor i donà entrada Julio Àlvarez, que fou determinant. En tot cas, m'agrada molt més el Mallorca amb dos davanters que just amb un.

Julio Àlvarez
El Reial Mallorca fitxà Julio Àlvarez, suplent de l'Almeria d'Hugo Sánchez, per una sola temporada i amb l'únic aval que feia mil anys havia coincidit amb Gregorio Manzano. El migcampista, que acaba contracte el trenta de juny, fou protagonista la setmana passada, atès que es mostrà encantat amb la possibilitat de jugar al Deportivo la temporada pròxima. Fou casualitat, idò, que Julio Àlvarez fos suplent i que Varela disposàs de la titularitat?

Tomeu Vidal
Som crític amb el president del Reial Mallorca, Tomeu Vidal, ja que consider que hauria d'haver partit amb Javier Martí Asensio, el seu client. És una persona feinera, responsable i, tot i la seva militància al Partit Popular, amb una clara sensibilitat social. El president, a més, estic ben segur que té clars alguns conceptes bàsics que han afavorit durant anys la convivència en aquesta terra nostra. De fet, estic ben segur que Tomeu Vidal, com altres molts militants del Partit Popular, estan escandalitzats amb el missatge ultradretà i intolerant que han introduït tant José Ramón Bauzá com Carlos Delgado, candidats a la presidència del PP a les Illes Balears.

Em referesc a les intencions declarades de Bauzá i Delgado de liquidar eines tan útils com la Llei de normalització lingüística o el decret de mínims. Però no és d'això del que us volia parlar avui, sinó del fet que Vidal no ha sabut guanyar-se el respecte dels aficionats i la premsa. Assumir que ets poca cosa més que un zero a l'esquerra té aquestes coses. Vidal hauria de tenir la maduresa suficient per abandonar la presidència tan aviat com fos possible i amb les mínimes ferides. La seva trajectòria s'ho mereix.

De celebració (I)
La Germandat d'Alfonsins presentà dies enrere el programa d'actes que durà a terme dissabte que ve amb motiu de la celebració del 94è aniversari de la fundació del Reial Mallorca. Així mateix, es compliran 50 anys de la fundació de la Germandat d'Alfonsins. A les 12.00 hores tindrà lloc una missa a l'església de les Tereses de les Rambles. Una hora més tard es durà a terme el tradicional dinar al Molí des Comte. Enguany, a més, s'ha preparat una exposició fotogràfica al Club Banca March del carrer de Nuredduna de Palma. S'inaugurarà oficialment dilluns dia 8 a les 18.00 hores i estarà oberta fins divendres dia 12.

De celebració (II)
El Reial Mallorca està preparant una gran festa d'aniversari per commemorar el primer ascens del Reial Mallorca a Primera Divisió (temporada 1959/60). De moment, el consell d'administració de l'entitat cerca suports institucionals, però la intenció de la societat és fer una gran festa d'aniversari.

El negoci
Parlava dies enrere amb un mallorquinista de tota la vida, sempre lligat a l'stablishment social i m'explicava quin era, a parer seu, el gran negoci de Mateu Alemany. Em deia que, ara per ara, Alemany és com si hagués comprat a baix preu una casa senyorial, però en un pèssim estat de conservació. L'ha de reformar i posar en condicions per tornar a vendre. Aleshores, els guanys podran ser importants. És per això que Alemany està ara del tot decidit a fer tot el que sigui necessari per aconseguir dotar el club d'estabilitat econòmica. No és feina fàcil, ja que el concurs de creditors sembla inevitable. Clar, i serà imprescindible reduir la despesa de manera considerable i, per tant, baixar la qualitat dels futbolistes -almanco en teoria-. És a dir, que el risc de descens i, per tant, desastre econòmic és molt elevat. En tot cas, si hi ha alguna persona capaç de sortir-ne endavant és Mateu Alemany. Segur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris