algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

... i altres herbes

Alemany i Martí
Mateu Alemany és un senyor. I un dels executius del món del futbol amb més prestigi. Maneja, millor que ningú, el tempus. Té la virtut de saber en tot moment què és el més convenient i quina és la millor fórmula per aconseguir-ho. La temporada passada donà una gran lliçó i amb un no-res convencé la plantilla de la solvència econòmica de la Societat Anònima Esportiva. Emprà com a única arma la seva fiabilitat. Aconseguí també que la premsa, sense excepcions, donàs suport a l'entitat. El resultat final ja saben vostès que fou la permanència a Primera Divisió quan mesos abans el descens semblava inevitable. Fou, en bona part, a causa de l'experiència. Martí Asensio, en canvi, em recorda avui un adolescent. Sembla un d'aquests joves que ho saben tot, absolutament tot.

D'aquests que es pensen que són els més vius d'Espanya! De fet, el conseller delegat ha recordat públicament en més d'una oportunitat que, "tot i que no us ho cregueu, jo en sé, de futbol". De moment, està assolint un fet insòlit, ja que, malgrat que l'equip es troba a zona de Lliga de Campions, es parla més d'un Mallorca en crisi -institucional, clar- que no de la situació esportiva. Sembla que Martí Asensio cerca dia i nit el piròman que li encén una i altra vegada la crisi interna i encara no s'ha adonat que és ell mateix. El foc dels acomiadaments s'acabarà apagant, però a la planta més noble de Son Moix ja fan apostes sobre quin pot ser el pròxim conflicte que esclati.

Alemany
Mateu Alemany parla regularment amb Martí Mingarro. Dijous passat ho va fer. Idò, és ben segur que l'expresident ha influït d'una o altra manera perquè Marcos Martín continuï a l'entitat i el director esportiu, Fernando Pons, hagi salvat un bon grapat de membres de la direcció esportiva. Per cert, em diuen que el contracte de compravenda del Reial Mallorca firmat per Martí Mingarro i Mateu Alemany té una clàusula resolutòria, que la Societat Anònima Esportiva retornaria a l'advocat andritxol. Què diu? Una coseta més, és possible que hi hagi una clàusula de l'esmentat contracte de compravenda que impedeixi als actuals propietaris emprendre accions judicials contra els antics gestors? Seria legal aquesta clàusula?

Desestabilitzar
És esperpèntic i ridícul. Si no ho hagués escoltat, no m'ho creuria. L'entrenador, Gregorio Manzano, assegurà ahir que el conseller delegat i fill del propietari és un element desestabilitzador. Ah, i el pitjor és que el tècnic té raó. Una coseta més: Manzano encara no ha estat acomiadat. Evidentment, si Martí Asensio tingués un mínim de dignitat, engegaria qualsevol dels seus empleats que l'acusàs de desestabilitzador, però...

El concurs
Un bon amic, còmodament instal·lat a la planta més noble de Son Moix, m'assegura que el Reial Mallorca és ben complicat que presenti concurs voluntari de creditors. Per què? Idò bé, perquè enguany és ben possible que d'ara endavant cobrin la seva fitxa en mensualitats en la temporada que ve. Es tracta de pagarés garantits per Mediapro. Clar, i si els jugadors no els acceptassin... Aleshores, no quedaria cap altre remei que presentar concurs de creditors. Però els futbolistes són ben conscients que el concurs pot suposar que deixin de percebre una part important dels emoluments pactats. És a dir, que més val cobrar en pagarés. Clar, i ja saben vostès que és del tot imprescindible que el Mallorca continuï a Primera. En cas de descens, enguany ja descartat -l'inici de Lliga ha estat excel·lent-, el desastre econòmic és total, ja que, entre molts altres ingressos, els drets de televisió pateixen una retallada substancial. En continuarem parlant. Segur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris