lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

... i altres herbes

IB3
El director general d'IB3, Antoni Martorell, està indignat amb el comportament de la nova propietat del Reial Mallorca. Martorell té un respecte absolut per les decisions de Martí Asensio, però considera que fer patir els treballdors de manera gratuïta és una greu equivocació. Un bon amic, instal·lat al polígon de Son Bugadelles, m'assegura que els serveis jurídics d'IB3 estan estudiant la possibilitat de denunciar el contracte amb el Mallorca. Em diuen que els incompliments del Mallorca són molts i variats.

Nadal
El conseller de Turisme, Miquel Nadal, estaria encantat de no patrocinar el Reial Mallorca ni un minut més. De fet, Turisme no subvenciona directament la Societat Anònima Esportiva, sinó que ho fa mitjançant un conveni amb IB3. Els ho intentaré explicar: l'exdirectora general d'IB3 Maria Umbert, seguint les recomanacions de Jaume Matas, signà un conveni de col·laboració amb el Reial Mallorca. Turisme assumí 500.000 euros d'aquest contracte, que són els que fan possible que es vegi el nom de Mallorca, Menorca, Ibiza i Formentera a la part posterior dels calçons. Idò bé, Miquel Nadal estaria ben satisfet si pogués destinar aquesta important quantitat a promocionar les Illes Balears. De fet, si paga, és únicament per fer un favor a IB3. Ni més ni pus.

Adéu
Ja està. Ahir començaren els acomiadaments. Han arribat a Mallorca, lògicament des de Madrid, dos professionals per fer la feina més bruta. Foren els encarregats de comunicar els acomiadaments. 45 dies per any de feina fou la recompensa per als mallorquinistes que ahir deixaren de formar part de la plantilla de treballadors del Mallorca. Javier Martí, lògicament, no va donar la cara. És un covard. No es vol tacar les mans de sang. No ho ha aconseguit.

El mentider
Martí Asensio, a més de covard, és un mentider. Sembla que té un problema seriós i és ben possible que les seves reiterades mentides siguin producte d'una patologia encara sense diagnosticar. De fet, no hi veig cap altra explicació. Les darreres mentides de Martí Asensio arribaren a Sevilla. Negà l'existència d'una llista en la qual figuraven els noms dels empleats que seran engegats, tot i que des del club es filtrà a la premsa. El conseller delegat va tenir la barra de dir que s'havia reunit amb un bon grapat de treballadors. És una mentidota i, a més, malintencionada. Martí Asensio ha demostrat fins ara que és un covard, incapaç de donar la cara davant els seus empleats.

De fet, va ser el president, Tomeu Vidal, qui s'encarregà de deixar en evidència el nin Martí Asensio quan assenyalà que els acomiadats serien 25. És evident que, si no hi ha llista, és mal de fer saber quants seran els que se n'aniran fora. Vidal té molts defectes, però sempre dóna la cara i serà mal de fer que es pugui demostrar que ha dit una mentida. No és el seu estil. En canvi, Martí Asensio, que sempre diu a la premsa que "jo mai no us diré mentides", és complicat recordar quan va dir la darrera veritat. En tot cas, si les seves mentides són fruit d'una patologia...

La llista
El malestar dels treballadors del Reial Mallorca és enorme i ja no n'hi ha cap que parli bé de Martí Asensio. De fet, em va sorprende molt escoltar ahir un dels empleats que ja sap que continuarà al club. Menyspreà el conseller delegat i em va dir que aquest homenet durà el Mallorca a la ruïna. Vaig quedar bocabadat. Però tornem a parlar de la llista. En aquesta ocasió, emperò, no em referesc a la dels acomiadaments. Juan Ramón, l'encarregat del bar de l'estadi, encara no sap si continuarà o serà un dels damnificats. Juan Ramón intenta ara de manera desesperada reduir la llista del personal que li deu cafès, berenars... Clar, si hi ha coincidència entre la llista d'acomiadats i la de deutors... Juan Ramón pateix davant la possibilitat de no cobrar. És un patiment inútil, ja que els treballadors del Mallorca són uns senyors i és ben segur que ningú no partirà sense pagar abans tot el que deu.

Tatxa
Antoni Planas ja té edat per jubilar-se. Ningú no s'ha d'estranyar si el veterà professional abandona el club més aviat que tard. És completament normal que la propietat vulgui aprofitar la jubilació de Toni Tatxa per salvar un altre treballador. Temps enrere, Antoni Planas era mallorquinista, estimava el club i era capaç de fer mil animalades diferents pel club dels seus amors. Avui, dissortadament, en Tatxa s'ha convertit en un professional que estima tant el Mallorca com els treballadors d'Emaya a l'empresa municipal -moltíssim, perquè és qui paga-. Em fa pena. La història de la Penya Arrabal no es mereix un final tan trist i miserable. I ara no sé per què em ve al cap que s'ha produït un canvi entre els electricistes del Mallorca. Sembla que Ramon, un professional de gran experiència i contrastada solvència, ha vist com Toni es convertia en el seu superior. Ningú no s'ho explica, malgrat que, m'asseguren que Toni és un excel·lent professional.

Vidal
Tomeu Vidal és mal de fer que presenti la dimissió, però ningú no s'ha d'estranyar si Maria Antònia Garcoa i Àlex Garcia abandonen el consell d'administració de manera immediata. No els agrada el que veuen i em diuen que Vidal ja els ha alliberat del compromís que adquiriren. Vidal, fins i tot, em diuen que entendria que presentassin la dimissió.

Vaquer
Miquel Vaquer és propietari d'Oxidoc i membre del consell d'administració del Reial Mallorca. Recordà públicament que mai no ha hagut d'acomiadar ningú a la seva empresa. Vaquer, que és un home lliure i sense cap tipus de servitut cap a Martí Asensio, es mostrà empagueït de l'actitud del Reial Mallorca.

Tècnics
No entraré ara a parlar de l'eficiència de la direcció esportiva del Reial Mallorca. Puc estar d'acord que es tracta d'un departament sobredimensionat, però és una evidència que es tracta de professionals que estimen el Reial Mallorca. Us puc ben assegurar que majoritàriament cobren un sou ben normalet i que mai de la vida no aconseguiran fer-se milionaris amb la seva feina. Per cert, la temporada passada veieren més de 1.200 partits. Ahir, em cridaren en un grapat d'ocasions de la direcció esportiva i no tenc clar quin paper està jugant Fernando Pons. Un dels meus interlocutors es va mostrar segur que Pons els estava intentant ajudar. Un altre, en canvi, ho dubtà. Personalment, ja sabeu que no tenc cap simpatia amb Nando Pons, però no crec que sigui tan miserable com per trair els seus col·laboradors i amics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es carreter, fa mes de 11 anys
Me fa molta de gràcia el Sr. Antoni Martorell: ell, amb la connivència del Sr. Pedro Terrassa Sánchez (ex gurú del Mallorca), foteren al carrer a una sèrie de treballadors (de dels sub contractats per Farrús, pressumpte soci de Martorell amb qui desbancaran als Serra del negoci de la comunicació, comprant el Grup Serra i revenent-lo, a més d'IB3 al Govern, i si no ja ho veurem) sinó de la plantilla d'IB3 i per altra banda, contractar a una sèrie d'indocumentats, molts d'ells analfabets funcionals (vegi's Sr. Miquel Àngel Nadal Homar, que llevat de córrer en calçoncillos darrera un tros de pell inflada no sap ni parlar correctament cap llengua coneguda) o d'altres espectacles per duplicat com la fórmula 1 o els partits de 1a Divisió de Futbol de la Forta. Si la secció d'esports d'IB3 TV té més caps que subordinats (Calleja, Frontera, Garcias i companyia. Imagin que el proper serà el Sr. Pep Verger que ja li fa sa farina blana, quin altre!). Quina barra que té! Ja se sap: Esports és un món a part!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris