nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

... i altres herbes

Alemany (I)
L'expresident Mateu Alemany és ben segur que està indignat amb el conseller delegat del Reial Mallorca, Martí Asensio. Alemany no comprèn per quina estranya raó hi ha algú interessat a dir que el Mallorca paga un grapat d'empleats -es parla d'una desena- sense que ningú no conegui quina feina desenvolupen a l'entitat. Estic ben segur que Alemany mai de la vida no hauria consentit que algú cobràs sense treballar. És per això que l'expresident considera un atac frontal de Martí Asensio a la seva persona les insinuacions sobre mala gestió. Alemany no entén el posicionament del conseller delegat. Mirin vostès, l'expresident té molts defectes, s'ha enriquit -i molt- amb la venda del Reial Mallorca, però mai de la vida no hauria acceptat pagar algú sense que es guanyàs el sou.

Alemany (II)
Em diuen que tot fa pensar que Martí Asensio, senzillament, no s'adona de res. M'asseguren que, si hagués demanat a qui correspon, ara ja sabria qui són i per què cobren totes i cada una de les persones que reben doblers del Reial Mallorca. De fet, algú autoritza aquests pagaments.

Col·laborar
Martí Asensio és el màxim responsable de la degradació ètica que pateix el Reial Mallorca. Però ningú no pot obviar que la propietat es troba amb la col·laboració d'elements d'aquesta terra, tant públics com privats. El Reial Mallorca necessitava una reestructuració, una profunda reorganització interna, però mai de la vida no es pot tolerar que els treballadors siguin els darrers a assebentar-se del seu acomiadament. Senzillament, no hi ha dret. La covardia de Martí Asensio no pot servir per justificar la majúscula falta d'ètica. Ni tan sols a Nando Pons, un dels elements més perjudicials per la Societat Anònima, li puc desitjar un acomiadament tan denigrant. El Reial Mallorca ha perdut el senyoriu que sempre ha de caracteritzar una entitat que representa milers de mallorquins.

No pot oblidar-se tampoc que l'entitat rep importants aportacions pecuniàries públiques, que haurien de replantejar-se de manera urgent. El director general d'IB3, Antoni Martorell, no pot donar suport ni un minut més a un Mallorca que ha perdut les maneres més elementals. Entenc que s'hagi de mantenir el contracte firmat, però res més. De fet, em diuen que Martorell rosega claus. I el conseller de Turisme, Miquel Nadal, ha d'acabar, tan aviat com sigui possible, amb el patrocini de l'equip que fa possible que els jugadors llueixin a la zona de darrere dels calçons el nom de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera. És necessari, quasi imprescindible, que les nostres institucions no col·laborin ni un minut més amb un club que utilitza maneres clarament antidemocràtiques amb la relació amb els treballadors.

I, quin paperet ha de fer el president, Tomeu Vidal? L'advocat no pot deixar que el Mallorca esmicoli la seva trajectòria personal. Vidal no pot convertir-se en un titella d'uns empresaris de Madrid que no tenen cap altre interès que guanyar doblers amb el nostre estimat Mallorca. I Maria Antònia Garcia? Uff! I Àlex Garcia Mas? Record quan el psicòleg es mostrava extremadament crític amb els dirigents del Mallorca des de les ones d'Ona Mallorca. I ara calla davant les malifetes de la propietat per conservar la cadira en el consell d'administració. No m'ho esperava. No entenc per què ni un sol membre del consell d'administració s'ha atrevit a explicar a Martí Asensio que a Mallorca fa anys que procuram respectar tothom -els treballadors, també-.

La retallada (I)
Martí Asensio ha volgut ficar les tisores, però no estaria de més que hagués parlat amb els diferents caps de departament. No ho ha fet i em diuen que ara ja en comença a estar penedit. De fet, en alguns departaments la retallada suposarà que el Mallorca, per fer idèntiques feines, haurà de pagar molt més del que li costava tenir un treballador en nòmina. Em referesc, per exemple, al dissenyador gràfic, que fins ara treballava en la campanya d'abonats, els anuncis en premsa, les acreditacions, a més de col·laborar sempre que se li demanava amb el departament de màrqueting.

I també s'ha de considerar que el Mallorca perdrà presència social en reduir-se quasi a no-res la fundació. I els podria parlar també de la segura pèrdua de qualitat de la pàgina web. I, fins i tot, em podria referir a coses molt més fonamentals per a un equip de futbol. Qui farà, per exemple, els informes del conjunt rival? Així, ningú no s'hauria d'estranyar si, finalment, Martí Asensio recupera el seny perdut i limita els acomiadaments. De qualsevol manera, ja ha quedat fatal. Tant amb els que seran acomiadats com amb els que continuaran al Reial Mallorca. Just una cosa més: hi ha algun club de Primera que només tingui una persona a la direcció esportiva? No.

La retallada (II)
Vaig parlar ahir amb diferents tècnics de futbol base. Tots, sense excepcions, diuen pestes de Marcos, Navarrete i companyia. Així, tots consideraren encertada la decisió de destituir la cúpula del futbol base de Reial Mallorca. Ara bé, també de manera unànime consideraren una greu errada no substituir-los.

Unanimitat
És ben complicat que els periodistes estiguin d'acord. Sempre n'hi ha que tenen tendència a situar-se vora el poderós i que molt difícilment critiquen les decisions dels que manen. En aquesta ocasió, emperò, Martí Asensio ha aconseguit una estranya unanimitat: ningú no està d'acord amb la manera de reestructurar i reorganitzar l'entitat. Bé, sempre hi ha alguna miserable i interessada excepció.

El centenari
El set de setembre de l'any 1909 es va fundar la Reial Societat. Enguany, idò, s'han complert 100 anys. I ho han celebrat a les totes. En l'acte institucional es va retre homenatge al millor onze de l'entitat, que disposava de bona part dels integrants d'aquell equip que conquerí dues lligues. Hi havia Arconada, Celayeta, Górriz, Kortabarria, Olaizola, Zamora, López Ufarte, Satrustegui i futbolistes més recents, com Xabi Alonso, Nihat i Karpin. Idò bé, el passat dia set, a la una del migdia, tots els ajuntaments guipuscoans hissaren la bandera de la Reial Societat per mostrar el suport a l'equip. És ben trist, però una iniciativa així és impensable en aquesta terra. De fet, el Mallorca no genera cap simpatia a molts de pobles.

S'Arracó
El S'Arracó, després de tres jornades de Lliga, és líder de Primera Regional i, personalment, estic ben content i satisfet. La pujada a Regional Preferent és possible. Ara bé, tot i que l'ascens fos una realitat, sembla que la temporada que ve tampoc no hi haurà derbi, ja que l'Andratx és líder de Preferent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris