nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

... i altres herbes

La brega (I)
Martí Asensio s'ha equivocat. Hi ha normes, algunes no escrites, que són quasi sagrades. Tothom sap, i ningú no ho discuteix, que el vestidor és el territori dels futbolistes. Ningú no hi té accés. Poden estar ben segurs que Gregorio Manzano -a Déu donem gràcies- no continuarà la temporada que ve. El seu contracte acaba el trenta de juny i al conseller delegat Javier Martí Asensio ni se li ha passat pel cap una possible renovació. No pot descartar-se que el tècnic no vulgui continuar, malgrat que si no té res millor... Idò bé, la lluita és una altra vegada aferrisada. El conseller delegat ha decidit no pagar les primes al tècnic, Gregorio Manzano; al segon entrenador, Gonzalo Hurtado; al director esportiu, Fernando Pons; al preparador físic, Toni Servera... Martí Asensio no pretén incomplir cap tipus de pacte. Senzillament, vol ajornar el pagament fins que acabi la temporada. Mirau, som crític amb Gregorio Manzano, crec que és un entrenador mediocre de Segona Divisió, però en aquesta ocasió li he de donar la raó.

Martí Asensio és un nouvingut en el món del futbol i ha de saber que hi ha tota una sèrie de codis que ningú no pot botar-se. El nin, que així li diuen a la planta més noble, ha passat la línea vermella i s'ha equivocat. Ha de saber que no pagar les primes pot provocar un terratrèmol intern de conseqüències imprevisibles. Entenc Martí Asensio, comprenc que li bulli la sang quan ha de pagar primes a Manzano o al recompensat Pons, però... Martí Asensio ha disposat fins ara de 100 dies de gràcia, i ha d'aprendre ben aviat -abans que sigui massa tard- que el Reial Club Esportiu Mallorca no és una empresa normal. Es tracta d'un club de futbol que té el suport de milers de mallorquins i que rep milionàries ajudes d'IB3. Martí Asensio ha de comprendre que el Mallorca no és la seva finqueta particular, la seva joguina.

La brega (II)
Manzano va publicar ahir un atractiu blog titulat "Il·lusió i esperança per començar". Em sembla desafortunat. "Vull resaltar que els nous propietaris del Mallorca s'han trobat en una situació inusual en el futbol i és que els treballadors són els que tenen els seus salaris ajornats perquè l'entitat continuï a Primera Divisió", diu textualment. Just és cert en part. És vera que no és una situació habitual, però és mentida que si els futbolistes no haguessin ajornat el cobrament l'entitat hauria baixat a Segona B. Senzillament, no és vera. I si Alemany li ho va dir, es va equivocar. Què hauria fet el Mallorca per pagar? Probablement, el que ha fet durant els darrers tretze anys.

Martí Asensio (I)
El conseller delegat del Reial Mallorca, Javier Martí Asensio, amb l'anuència del director financer Ernesto Chaves, ja té les tisores ben esmolades. Té decidit prescindir de Marcos Martín de la Fuente, director de futbol base del club. Em sembla una idea encertada, encara que és clar que Marcos, com diu un bon amic instal·lat a la planta més noble de Son Moix, genera unanimitat: ha fracassat. Prescindir de la seva feina sembla així avinent. Ara bé, sigui quin sigui el cost no ha de justificar-se l'adéu de Marcos des del punt de vista econòmic. El director de futbol base del Reial Mallorca ha de ser substituït, però no perquè el seu cost sigui massa elevat. Ha d'abandonar l'entitat perquè la seva feina no és bona.

Martí Asensio s'equivocarà, i molt, si destitueix Marcos i entrega el futbol base a Navarrete. L'un i l'altre formaven equip i tant és culpable Marcos com Navarrete dels desastres del futbol base del Reial Mallorca. De fet, en alguns conjunts no coneixen Marcos i, en canvi, tenen Navarrete com el mateix dimoni. Hi ha moltes decisions qüestionables, algunes d'elles de caràcter estructural. Per exemple, hi ha entrenadors que mantenen que és una aberració que l'equip hagi renunciat a disposar d'equips prebenjamins, benjamins i alevins. Asseguren que és un errada considerable començar a treballar des de la categoria infantil, però...

Martí Asensio (II)
Entenc que algú ha d'haver advertit Martí Asensio de la idiosincràsia del Reial Mallorca, dels amors i els odis que genera. El Reial Mallorca hauria de ser el club de tots, l'orgull dels aficionats del futbol de les Illes Balears. La realitat, emperò, és que més enllà de les tradicionals i antigues rivalitats, el Mallorca mai no s'ha fet estimar. És a dir, és lògic i normal que els inquers res no vulguin saber de l'equip palmesà, ja que el Constància disputà durant una època la supremacia al Reial Club Esportiu Mallorca.

Així, també puc entendre perfectament que els incondicionals de l'Atlètic Balears o de la UE Poblera considerin l'equip barralet com el gran rival. Però ja no és tan normal l'odi que s'ha guanyat el Mallorca a la part forana i entre molts equips de ciutat. Sempre recordará quan un mallorquí, arrelat a Huelva, m'explicava fa anys la principal diferència entre el Recre i el Mallorca. "Ens ha fitxat un jugador", diu orgullós el president de qualsevol club andalús. Aquí, en canvi, quan el Mallorca fitxa un futbolista el comentari del president del club afectat és ben diferent: "El Mallorca ens ha robat un jugador". Es tracta, poden estar ben segurs, d'una diferència substancial.

IB3 TV
El duel entre l'Inter i el FC Barcelona suposà un 34,9 per cent de share. Un gran èxit. Han de pensar que en algun moment veren el partit 326.000 espectadors. Ah, per cert, el share arribà al 43,2 per cent a les 22.35 hores. El partit fou comentat per Llorenç Serra Ferrer i Héctor Cúper, que com saben entrenà fa uns anys l'Inter. L'audiència arribà a l'11 per cent.

El tren i Alcúdia
Antoni Verger, director general de Mobilitat, és un bon aficionat al futbol. Juga de porter i els puc assegurar que no ho fa del tot malament. Idò bé, sembla que Antoni Verger es va lesionar i que ara té un dit inflat, ben inflat. El director general, emperò, sembla que pateix en silenci. Vull dir, sense queixar-se. I després de llegir el bloc de Biel Barceló, secretari general del PSM i portaveu del Bloc per Mallorca, estic per assegurar que Verger s'està ja acostumant a patir en silenci. Ho dic perquè Barceló parla del tren a Alcúdia i diu que "tant el PSOE com UM pensen renunciar a l'arribada del tren a Alcúdia". I Barceló encara afegeix: "El PSM no ha renunciat mai a fer el tren a Alcúdia i sempre defensarà fer-lo per on sigui més viable, ambientalment més sostenible i més eficient des del punt de vista de mobilitat". Biel Vicens, conseller de Mobilitat, sembla que també està lesionat, i de certa importància. Ara bé, el conseller vessa experiència i demostra que és un autèntic veterà. Pateix, però guarda un silenci sepulcral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris