algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

“En aquest joc la tensió és imprescindible, no és cosa d'amics”

D'aquí a dos dies farà un mes de l'arribada de Tomeu Vidal a la presidència del Reial Mallorca. L'advocat va repassar les experiències d'aquest període, en el qual ja s'han viscut moments de tensió i s'han començat a reformar les estructures de l'entitat.

D'aquí a tres dies farà un mes que us vàreu convertir en president del Reial Mallorca. Esperàveu un desembarcament tan turbulent com el que heu experimentat?
Ha estat una arribada totalment normal. Totes les incorporacions tenen dificultats. El Mallorca és una entitat molt seguida pels mitjans i per l'afició, tothom té criteri i opinió. A més, una arribada que suposa un canvi de model, de gestió, de propietat, de presidència... Són moltes modificacions i es vigilen de molt a prop.

Esperàveu la repercussió que ha tingut la vostra arribada?
Sí, no descobrirem les regles de la societat moderna ara. El sistema en el qual vivim té unes normes determinades i un equip de futbol de Primera Divisió que és la institució esportiva més important de l'Illa genera una repercussió important. Això és lògic.

Com vàreu trobar el club en entrar-hi. Com estava la casa per dins?
El club en la seva vida diària és una entitat en la qual el futbol ocupa un lloc important i en la qual, a més del futbol, hi ha moltes necessitats que cal atendre i organitzar, com a qualsevol altra empresa.

En tot cas, una empresa un poc atípica?
Allò atípic és la repercussió que té en els mitjans una part de l'empresa i també que, com que el seu element fonamental és un esport, l'esforç no sempre es tradueix en bons resultats. Això és perquè el futbol no deixa de ser un joc i el joc no deixa de tenir elements de sort i d'atzar.

Parlàveu d'un canvi de model i de gestió. Quina ha estat la prioritat en aquest sentit?
Les prioritats han estat diverses. La primera: donar un missatge de serenitat, d'estabilitat i de tranquil·litat que s'anàs estenent i que arribàs fins a la primera plantilla. La segona és la que hem tingut sempre: atendre el moment financer que vivim i fer que hi hagi consonància entre la situació econòmica en què es troba el Mallorca i la de tothom. Això era un punt molt important que s'havia de tractar.

Vós heu reconegut que sou un president institucional. Com es pot guanyar el respecte de l'afició?
Pens que és pràcticament impossible que un president del Mallorca no influeixi en el Mallorca. No és una qüestió que rumii gaire. Em preocupa vèncer diumenge, que el Mallorca B també guanyi... Hi ha una llista llarga de coses que em preocupen del club i és tan llarga que no som capaç de trobar-hi aquesta.

Us preocupa que la situació que es va generar entorn de la venda del club abans de l'arribada de la família Martí Mingarro pugui crear reticències entre l'afició?
Hi ha hagut una compravenda de participacions i una adquisició d'una propietat. A partir d'aquí, els amos gestionen la seva propietat. Per les peculiaritats de què parlàvem, això és observat d'una manera més directa i diària que si fos la gestió d'aquest periòdic. No he detectat més recel del que és normal. Si em demanàssiu una paraula per definir aquest primer mes, seria "normalitat" en tots els aspectes.

La ronda de visites que el nou consell d'administració efectuà a les institucions, Ajuntament, Consell i Govern, també es pot englobar dins aquesta normalitat?
Completament. Si ens demanam quina és la institució, agrupació, club o allò que sigui capaç de reunir en el mateix lloc 10 o 15 mil ciutadans de Mallorca cada quinze dies, ens adonam que només n'hi ha una, el Mallorca. És una institució rellevant i col·lectiva que ha de ser present a la societat i que ha de tenir lligams de caràcter institucional amb els organismes que ens governen. La relació ha de ser estable i fluida, com ha estat sempre.

La manca de declaracions per part dels representants institucionals es va interpretar com una mostra de falta de compromís. Què en pensau?
Les institucions no s'hi han de compometre. Els diferents organismes tenen la possibilitat de col·laborar amb el projecte o no fer-ho, perquè tenen una relació amb el club. De fet, la representació del Reial Mallorca fa una visita protocol·lària per presentar-s'hi, però quan ha finalitzat la trobada la institució no té res a dir. Això acaba aquí. Crec que és molt positiu que sigui així.

Ja s'han signat dos convenis de patrocini, un pels mitjons i un altre pels calçons, amb dues empreses mallorquines. La promoció principal de les camisetes ja està tancada?
La camiseta està a punt. També pretenem que el patrocini de la camiseta sigui significatiu, igual que ho són els acords amb Quely i Sol Meliá. Si puc escollir entre dues opcions, no només vull triar-ne una depenent dels doblers sinó també tenint en compte el concepte que representa.

Hi ha una solució a curt termini per al Lluís Sitjar?
És un tema que encara s'ha de mirar.

I les pistes d'atletisme de l'estadi de Son Moix?
També s'ha d'estudiar. No són prioritats immediates.

Un dels temes estrella del darrer mes va ser el conflicte entre el conseller delegat i l'entrenador. Com ho vàreu viure des de fora?
Jo ho veig com una cosa normal. Hi arriba una nova propietat, per als fitxatges hi ha quinze dies, en el mercat no trobaràs segons què i la situació econòmica és la que és. Què es pot fer amb el tema de les incorporacions? Doncs el mateix que va fer el conseller delegat, que, per cert, ho va realitzar de manera excepcional. Hi ha tensió perquè comença la Lliga, perquè no s'han fet fitxatges, perquè acabam d'arribar... Tot això és una situació de pressió, a la qual s'ha d'afegir la de l'entrenador. Tothom està tens i nerviós, és normal. A mi, m'agrada més un poc de nervis que la pau perquè això és esport i en aquest joc la tensió és imprescindible, això no és una cosa d'amics. Vaig veure aquest incident com la manifestació de les necessitats que moltes persones que estaven relacionades amb el Mallorca exhibien amb vista a l'inici de la temporada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris