muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

... i altres herbes

Retallades (I)
Ernesto Cháves, director de gestió del Reial Mallorca, amb el suport incondicional del conseller delegat, Javier Martí Asensio, planifica el futur. Consideren que hi ha departaments de l'entitat que estan sobredimensionats. I, probablement, tenen raó. Ara bé, es fa imprescindible considerar, i més en una entitat tan social com el Reial Mallorca, el factor humà. (Si teniu l'oportunitat, comprau i llegiu el llibre de John Carlin amb el títol El factor humà). Vull dir que el Mallorca està format per persones que tenen els seus problemes i les seves incerteses i que han patit molt durant els darrers mesos amb els rumors sobre els canvis a la propietat.

S'ha parlat molt dels futbolistes, de l'entrenador, però ningú no ha reparat amb els empleats, que pateixen en silenci. Entenc que la propietat hagi decidit racionalitzar la despesa i posar en marxa les tisores. De fet, jo també estic convençut que hi ha algun departament del Reial Mallorca que està sobredimensionat. Ja sabeu que Martí i Chaves s'han fixat en les despeses que hi ha a la direcció esportiva. I també hi haurà reduccions en el departament de comunicació. Sembla, així mateix, que la retallada serà molt forta a la Fundació Reial Mallorca. En tot cas, no hi ha res decidit.

Retallades (II)
Ja fa dies que es parla de la possible remodelació de Govern i de la fusió de diferents conselleries. Es tracta d'una operació estètica, ja que justificar la fusió per raons econòmiques és, senzillament, absurd. L'estalvi és quasi ridícul. Em sembla evident que el seu govern ha de menester un fort impuls. Sembla que hi ha coincidència, fins i tot entre els socialistes, a considerar que Galmés i Leciñena han de deixar Educació i Interior. A més, em donen per segur que tots els nacionalistes -encara que per raons ben diferents- consideren que l'imputat Miquel Nadal ha d'abandonar el Govern.

La progressia, en canvi, no discuteix la continuïtat del conseller de Mobilitat, Biel Vicens, ja que culpabilitzen UM i el PP de les dificultats perquè el tren arribi a Alcúdia o travessi Manacor. La dreta, en canvi, i també els homes de Miquel Àngel Flaquer consideren que Vicens no ha sabut dialogar. Però no us volia parlar de la remodelació del Govern, ni tan sols dels rumors que situen el conseller Carles Manera a la Universitat, sinó del Reial Mallorca. En definitiva, que les retellades que Ernesto Chaves vol fer a l'entitat són, si consideram el pressupost global de la Societat Anònima Esportiva, quasi irrellevants.

Consellers
Just saber que Maria Antònia García i Àlex García Mas formarien part del consell d'administració del Reial Mallorca vaig pensar que el nomenament no tenia més importància i que la seva presència seria purament testimonial, decorativa. Era evident que entrarien en el consell perquè eren amics del president Tomeu Vidal. De fet, us podria anomenar un bon grapat de consellers del Reial Mallorca que mai no s'han preocupat de res més que del partit de diumenge que ve, del viatge al Camp Nou o al Santiago Bernabéu o del dinar amb la directiva rival. Idò bé, em diu un amic còmodament instal·lat a la planta més noble de Son Moix que Garcia&Garcia ja han treballat més pel Mallorca que molts exconsellers en tota la seva llarga trajectòria. Han parlat amb treballadors, s'han interessat per la seva feina... Molt bé.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris