nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El president que somnià en un Reial Madrid «invencible»

Pérez centrà el seu projecte esportiu a fitxar jugadors galàctics

Florentino Pérez, l'home que va salvar de la ruïna el Reial Madrid, presentà ahir la seva dimissió irrevocable com a president del club blanc, devorat pel model 'galàctic' que ell mateix va impulsar per afermar un projecte esportiu que només va conrear èxits en els primers anys. De fet, l'era de Florentino Pérez es tanca amb la conquesta de dues Lligues (2000-0l i 2002-03) i una Lliga de Campions (2002).

Excel·lent en la seva gestió econòmica, la política de confeccionar una plantilla plena d'estrelles ha acabat per passar-li factura. El Reial Madrid va camí de complir la seva tercera temporada consecutiva sense títols, massa per a un club tan costós i acostumat a estar en el lloc més alt.

L'exmandatari acabà amb el deute astronòmic del Madrid poc després d'arribar a la presidència, el juliol de 2000, i en només sis anys ha convertit el club blanc en el més ric del món, amb una facturació de 276 milions d'euros. Però els resultats esportius han pesat més i l'han portat a acomiadar-se.

Sis entrenadors en sis anys (Del Bosque, Queiroz, Camacho, García Remón, Luxemburgo i López Caro) i multitud de fitxatges de grans futbolistes (Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham, Owen, Robinho, Baptista ...) amb els quals no ha aconseguit, excepte al començament del seu projecte, el Reial Madrid 'invencible' que somniava.

L'aventura que Florentino Pérez començava el 2000 significà la materialització del somni d'un home que ha triomfat al món dels negocis, l'empresa i també en la política.

Nascut a Madrid el 8 de març de 1947, casat i amb tres fills, Florentino Pérez és enginyer per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Madrid, en la qual va exercir com a professor de Fonaments Físics de les Tècniques.

L'11 de juliol de 2004, Florentino Pérez va revalidar el seu mandat com a president del Reial Madrid, i ho va fer assolint la majoria absoluta amb un total de 28.416 vots (94,25 per cent), per 1.222 de Lorenzo Sanz i 513 d'Arturo Baldasano, els altres dos homes que van presentar la seva candidatura a la presidència del club blanc. Poc més d'un any i mig després, Florentino Pérez ha dit basta i deixa sense mirar enrere i molt ferit l'ambiciós projecte amb el qual havia de conquerir el món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris