nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Una nova tècnica permet detectar el càncer de mama sense cirurgia

Son Dureta presentà ahir la primera taula de biòpsia mamària

L'hospital Son Dureta està aplicant una nova tècnica, mitjançant una taula de biòpsia mamària, que evitarà a prop del 100 per cent de les pacients que acudeixen al centre amb la sospita de tenir un càncer de mama que passin pel quiròfan per tal de confirmar el seu diagnòstic.

Del total de dones que són remeses a la Unitat de Diagnòstic del centre hospitalari perquè se'ls ha detectat alguna alteració a les mames, la nova taula evitarà la cirurgia al 60 per cent d'elles, que solen tenir lesions benignes, mentre que estalviarà una intervenció quirúrgica a aquelles el resultat de les quals sigui de càncer.

El director de Son Dureta, Carles Ricci, acompanyat dels caps dels serveis de Ginecologia i Radiologia, Manuel Usandizaga i Javier Pueyo, respectivament, i dels radiòlegs Antonio Graner i Ana Poco, va presentar ahir la primera taula de biòpsia mamària que hi ha en un hospital de les Balears i que ja s'ha utilitzat en cinc pacients.

Aquesta tècnica, mitjançant càlculs matemàtics i per raigs X, guia l'agulla que s'utilitza per fer la biòpsia i localitza les lesions que no són palpables pel metge a causa de la seva petita mida.

La prova es realitza de manera ambulatòria, amb aplicació d'anestèsia local i dura menys d'una hora. A més, segons explicà Ricci, permet tenir els resultats en un termini de 48 hores, en lloc de les 2 o 3 setmanes que triga el mètode actual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris