nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El Madrid fitxa Floro

El tècnic asturià fou presentat ahir per Emilio Butragueño com a nou director de futbol de l'entitat

Benito Floro, que fou presentat ahir com el nou director de futbol del Reial Madrid, reconegué que arriba a l'entitat blanca amb la intenció d'aportar un «mètode de feina» i donar una «identitat» al conjunt.

«La intenció fonamental és aportar un mètode de feina. S'ha d'unir el primer equip, la seva formació i el seu joc amb el que fan a la resta de categories del club per tenir una identitat, que no la formen només els esportistes importants», exposà.

Per això, el seu objectiu és aconseguir que el Reial Madrid assoleixi una identitat. «En el futbol, als equips se'ls identifica fonamentalment per la manera de jugar amb la pilota, quan la tenen... Aquesta és la idea del joc i l'estil ha de fer-se de baix a dalt. Implica selecció de jugadors, entrenadors i mètode de feina. És el que crec que necessita aquesta entitat», assenyalà.

«Si recordau, quan jo vaig arribar al club es posaren a jugar de la mateixa manera tots els equips de l'entitat i hi hagué una col·laboració gran. En aquell any, tots els equips foren campions de les seves competicions. Passaren molts jugadors al primer equip, també», recordà el tècnic.

Per l'asturià, tot ha anat molt ràpid des de la telefonada d'Emilio Butragueño a la firma del seu contracte fins juny del 2008. «Em crida Emilio i m'exposa el que el Reial Madrid requereix per ocupar el càrrec de la persona que ha partit. Em demana si en seria capaç i si estic il·lusionat. Vull respondre amb la meva passió i feina, que és el futbol».

Floro té clar que no arriba per substituir Juan Ramón López Caro a la banqueta. «No entrenaré i no estic planejant res d'això, estam per treballar amb la idea que començam. Entrenar m'agrada, però aquest repte m'il·lusiona moltíssim, perquè consider que el futbol espanyol està en una crisi econòmica i l'estructura futbolística ha d'estar ben feta», digué.

L'exentrenador madridista vol unitat entre tots els sectors i estaments del club perquè cada un realitzi les seves funcions. «Cada estament ha de ser responsable de la seva parcel·la. La meva missió serà proposar a la junta directiva aquells futbolistes que més quadren amb la idea i l'estil de joc», precisà. És conscient que el Reial Madrid s'ha de reforçar, tot i que no especificà en quines posicions. «Fitxatges se n'han de fer, però és una parcel·la del grup. S'han de supervisar i, entre tots, encertar», assegurà. Aposta pel futbolista espanyol: «La il·lusió és aconseguir una plantilla amb un 50 per cent de jugadors de la casa, un 30 per cent d'espanyols i un 20 o 25 de fora. És una il·lusió en el temps, no dic que es faci ara», matisà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris