muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El record d'aquell familiar Mallorca

L'Smederevo de Jaume Bauzà és un club familiar i ple d'humilitat

He dit en moltes ocasions que de tant en tant em va bé sortir de l'Illa i del dia a dia informatiu del Reial Mallorca. Em permet carregar piles i veure que el món no es limita al que succeeix a Son Moix. Habitualment, és el tennis la millor alternativa. Ja saben vostès que no hi ha res que m'agradi més que les moquetes de la sala de premsa de Melbourne, París o Nova York. En aquesta ocasió no he trobat ni moqueta, ni glamour, ni ostentacions, sinó just el contrari. He vist senzillesa, humilitat i màxima hospitalitat. Som a Smederevo, on he acompanyat durant uns dies els meus amics Jaume Bauzà i Toni Campoy. Es tracta d'una ciutat situada a uns cinquanta quilòmetres de Belgrad, la capital de l'actual Sèrbia. Aquí he conegut l'altra part del futbol professional. Són joves que també viuen de la feina amb la pilota, però que no tenen els mals vicis de les figures i figuretes del nostre futbol. L'Smederevo també és de Primera Divisió, com el nostre Mallorca, però té menys infraestructura. Ara bé, és un club perfectament organitzat. Fins i tot, m'ha arribat a recordar el Mallorca que tantes vegades he enyorat. Eren els temps en què el tracte familiar era una realitat diària. Na Cati i n'Àngels eren les secretàries i Mateu Alemany exercia de quasi tot. No faltava de res.

Ahir, l'Smederevo de Jaume Bauzà tenia un partit força complicat, ja que rebia la visita del Partizan. Dues victòries a la Lliga havien situat l'onze de Bauzà fora de la zona de descens, però ahir no va poder ser, ja que es va perdre per la mínima (0-1). El partit es va jugar a la una del migdia, tot i que era dia feiner, i amb una temperatura sota zero. Cinc mil aficionats anaren a l'estadi i, tot i la tempesta de neu i fred, no abandonaren la seva localitat. Bogdanovic es va asseure vora Bauzà i li feia d'intèrpret.

D'altra banda, a la llotja vaig poder veure un altre mallorquinista, Goran Milojevic. Vaig mantenir una llarga conversa amb el golejador i, evidentment, oblidàrem velles disputes. Em va agradar recordar aquells temps. L'Smederevo va perdre, el Partizan fou molt superior i Jaume Bauzà i Toni Campoy tornaran ara a Mallorca per passar el Nadal en família i a casa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris