nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Aguirre manté el discurs de la salvació

El pròxim rival del Mallorca continua una setmana més com a líder, empatat a punts amb el Barcelona

L'entrenador de l'Osasuna, pròxim rival del Reial Mallorca, va declarar ahir que mantenir el discurs de la permanència és «el millor» per a l'equip navarrès, que tanmateix gaudeix per tercera jornada consecutiva del colideratge amb els mateixos punts que el Barcelona i suma ja 31 punts després de 14 jornades.

«M'està costant enemistats a la premsa, però no els puc donar una nota bona, perdó. Respect la tasca del periodisme, però pens que en aquest equip, en aquest moment, és la meva única resposta, és el més útil per al meu equip», va afirmar.

El tècnic mexicà va assegurar que només pensa en els 42 punts de la permanència, un objectiu que es presumeix poc ambiciós per al quadre navarrès, encara que Aguirre no vol que s'instal·li l'eufòria al vestuari. «Recoman als jugadors des de fa quatre anys que siguin mesurats amb la premsa (...). Jo sens dubte no diré a ningú el que ha de dir, però sempre recoman prudència, humilitat en la victòria i en la derrota, és el més sa per al creixement», va afegir.

'El Basc' va assenyalar que quan l'equip arribi als 42 punts ja parlarà d'altres metes. Mentrestant, no es planteja lluitar per l'honorífic títol de campions d'hivern: «Et donen alguna cosa? Doncs no. Si donassin alguna cosa, ja en parlaríem».

Aguirre va subratllar que els principals protagonistes de la trajectòria de l'Osasuna són els jugadors: «Tot ho fan els jugadors, no hi ha tècnics sense jugadors. Jo tenc un gran grup humà i si ells estan responent és perquè valen i assimilen bé el treball». L'entrenador asteca està mantenint l'Osasuna a dalt malgrat que els jugadors rotin constantment en cada partit: «El secret és que els 24 jugadors tenen les mateixes possibilitats i ganes de jugar cada setmana. No vull jugadors que sàpiguen des de dilluns que no jugaran diumenge».

Això no obstant, va matisar: «És evident que és impossible donar-los exactament els mateixos minuts a tots. Petites ximpleries que poden ser grans detalls han decantat qui juga o qui no, però cap no és imprescindible».

Aguirre va admetre que el ball de jugadors en un equip humil com l'Osasuna «és una mica atípic i el risc sempre ha estat alt». «És clar que uns juguen més, no pot ser tot a la perfecció; al final la pràctica té aquestes tortuositats i és clar que els tècnics som bastant estranys», va assenyalar. L'entrenador té com a principal obsessió que l'equip mantingui la mateixa solidesa en la segona volta: «Gener i febrer són mortals per a nosaltres, amb Copa del Rei i Copa d'Àfrica, i no vull que ens passi allò de l'any passat».

«Pots perdre ritme i llocs, i trigar a aconseguir el teu objectiu, però no pots fer-ho tan malament com en les dotze setmanes sense guanyar de la temporada passada», va explicar. El Mallorca juga a El Sadar diumenge a les 17.00 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris