nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Xavi, operat amb èxit de la ruptura del lligament creuat anterior

El futbolista blaugrana estarà un mínim de sis mesos de baixa

Xavi Hernández, migcampista del Barcelona, fou operat ahir amb èxit del trencament del lligament creuat anterior del genoll dret pels doctors Ramon Cugat i Jordi Ardévol a la Clínica del Pilar de la ciutat comtal.

El jugador blaugrana ingressà a la clínica a primera hora del matí per ser sotmès a una artroscòpia, en la qual se li va practicar una plàstia del tendó rotulià amb l'objectiu de reconstruir el lligament, segons informaren els cirurgians que practicaren la intervenció, d'aproximadament una hora de durada.

Xavi estarà tres dies ingressat a la clínica abans de començar la rehabilitació, primer amb exercicis de fisioteràpia i més tard (d'aquí a dos o tres mesos aproximadament) amb feina de camp. El termini total de recuperació es xifra al voltant dels sis mesos.

Ramon Cugat, qui ja operà Gabri l'any passat d'una lesió semblant, no volgué aventurar les possibilitats de Xavi de participar en el Mundial d'Alemanya, «perquè això dependrà de molts factors i encara és massa prest», però sí destacà el bon ànim del jugador. «Anímicament està al mil per cent, cosa molt important en la recuperació», digué. Ardévol i Cugat expressaren la seva satisfacció pel resultat de la intervenció i confirmaren que Xavi, operat en el dia del seu sant, no pateix lesions associades, al contrari del que passà el curs passat amb Gabri, Motta, Edmilson i Larsson.

Preguntats sobre les possibilitats de prevenir aquest tipus de lesions, ambdós doctors deixaren clar el seu escepticisme. «Acostumen a ser totalment fortuïtes, fruit d'una torçada que sobrepassa el límit de moviment», explicà Ardévol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris