muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La devolució del descompte aeri obté poca resposta el primer dia

El Govern només tramita 332 bitllets per un valor de 1.500 euros

Les oficines de Sa Nostra iniciaren ahir el procés de devolució anticipada del 5% d'increment del descompte aeri i marítim previst pel Ministeri de Foment amb una resposta més bé «escassa» a la iniciativa plantejada pel Govern per agilitar-ne la tramitació. De fet, el primer dia només es gestionaren 332 bitllets per un valor total de 1.517 euros.

Tot i les previsions formulades des del sector del transport aeri i de les agències de viatges, per les quals la iniciativa podria afectar uns 25.000 ciutadans de les Illes, fonts de l'Executiu autonòmic no volgueren valorar els resultats i només es limitaren a valorar «positivament el correcte funcionament del servei prestat i l'acollida de la iniciativa».

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació centralitzarà a partir d'ara tota la informació referida al procés anunciat la setmana passada per la vicepresidenta Estaràs i que compta amb el suport de Sa Nostra-Caixa de Balears i la patronal d'agències de viatges Aviba. Segons aquestes fonts, la jornada d'ahir es desenvolupà sense cap tipus d'incident.

A través d'una nota oficial es notificà ahir que «el Govern ha pagat, a través de les oficines de Sa Nostra, un total de 1.517 euros durant el primer dia de cobrament del descompte del 5 per cent. Aquesta quantitat correspon a 332 bitllets presentats pels beneficiaris de la bonificació. Això suposaria una mitjana de 4,5 euros per cada bitllet presentat. Els percentatges per zones geogràfiques de la Comunitat es distribuí de la següent manera: el 65% dels bitllets gestionats correspongueren a la zona de Palma, el 16% a pobles de Mallorca, el 12% a les Pitiüses i el 7% a Menorca.

La bonificació per l'increment del descompte aeri i marítim es produí amb absoluta normalitat i, segons fonts de la Conselleria d'Hisenda, en tots els casos la devolució es pogué fer de manera immediata. Això sí, sempre que aportassin la documentació exigida per justificar el viatge: el DNI, la còpia del bitllet o el justificant.

El responsable d'emissió de bitllets de la patronal Aviba, Carlos Almoguera, explicà ahir que la majoria de titulars que han sol·licitat algun tipus de justificant han estat empreses i institucions públiques. Així, Almoguera declarà que la iniciativa del Govern tendrà poca incidència entre els ciutadans, ja que en la majoria dels casos «el temps que s'ha de perdre per obtenir la devolució no justifica els 5 euros que es poden aconseguir per bitllet».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris