nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Miquel Bestard guanya i serà nou president de la Federació de Futbol

Fou elegit assembleista juntament als seus partidaris i derrotà el renovador Mateu Català i Domènech Riera de manera contundent

60830

Bestard rep la felicitació i les carícies d'un dels seus incondicionals.

S.Cases


Miquel Bestard i Cabot serà el nou president de la Federació Balear de Futbol. Les urnes han parlat clar, sense el mínim dubte. Bestard ha guanyat i golejat en una jornada de festa democràtica a la que destacà la masiva participació.

Les trenta-sis cadires de l'Assemblea -divuit d'elles en la circumscripció de Mallorca- ja tenen llogater i ara just resta esperar fins el 22 d'octubre perquè Bestard sigui designat president. El triomf de Bestard ha estat contundent, ja que els seus candidats s'han imposat a tots els estaments. Així, dels 36 membres de l'assemblea fins a 35 donen suport a Miquel Bestard i l'únic opositor que ha sortit elegit és l'àrbitre eivissenc Torres Clapés (13), que superà Alberto Morena (6).

A Mallorca, a l'estament de clubs, els assembleistes escollits són Miquel Bestard (90), Joan Barceló (89), Mateu Borràs (88), Guillem Ferrà (88), Andreu Gelabert (88), Jaume Mir (88), Jaume Oliver (88), Joan Pocoví (89), Joan Torres (88) i Marcos Vidal (88).

Domènech Riera no arribà als 20 vots mentre que els renovadors de Mateu Català es quedaren en 16.

Entre els entrenadors, golejaren també els homes de Bestard, ja que foren elegits per aclaparadora majoria Francisco José Esteban (101) Torres i Jaume Sastre (104), que derrotaren els renovadors José Coca (26) i Miquel Crespí i els partidaris de Domènech Antoni Brunet (12) i Francisco José Cobo (12).

Ni Bestard, ni Català ni Domènech presentaven candidats a l'estament arbitral. Bartomeu Munar Gelabert fou escollit de forma majoritària, mentre que Ramon Mulet Pacis (49) -que forma part de l'actual directiva del Comitè- també superà els propers a Domènech Julio Bastida (46) i Raúl Martín (28).

Finalment, entre els jugadors, guanyaren també els patrocinats per Miquel Bestard. Foren elegits assembleistes Antoni Amorós (158), Jesús Gajete (157), David García (157) i Alfredo Lamata (159). Derrotaren els renovadors Daniel Bosch (61), Pilar Espadas (63), Manuel Moyà (62) i Jaume Pou (60) i els que donaven suport a Domènech Miquel Company (42), Óscar Montaner (42), Pedro Pascual (43) i Juan Segura (41).

A Eivissa, just se celebraren eleccions a l'estament arbitral, tota vegada que només es presentaren Vicent Cardona, Josep Rosselló, Josep Sala, Vicent Torres i Antoni Torres a l'estament de clubs i, per tant, foren proclamats directament assembleistes. El mateix succeí a l'estament dels jugadors, on els dos únics que intentaren accedir a l'assemblea, i ho aconseguiren, foren Raúl Bufí i Àlvaro Velasco. L'únic tècnic que es presentà fou Rafel Campillo, que serà el representant dels enternador eivissencs a l'assemblea.

A Menorca també guanyaren, i de forma contundent, els partidaris de Bestard. En representació dels clubs foren elegits Joaquín Rodríguez (14), Pere Pons (10), Virgilio Juaneda (9), José Luis Fernández (15) i Josep Rotger (10), que derrotaren Ramon Moreno (7), Joaquín Comeche (6), Marcelino Villalonga (4), Victoriano Ensenyat (6) i Cristóbal Pons (7).

Els dos futbolistes escollits varen ser els adeptes a Bestard José Antonio Marqués (27) i José Antonio Pons (29), que guanyaren Emilio Urbano (14) i Florencio Conde (12). Entre els àrbitres, la diferència fou mínima, però José Luis Bosch (15) superà Emilio Urbano (12), partidari de Domènech Riera. Als entrenadors guanyà Antoni Sintes (14), que derrotà Bienvenido Perea (5).

La jornada electoral demostrà el civisme que ha mancat molt de temps a la Federació. Miquel Bestard aconseguí una aclaparadora victòria entre els clubs de Mallorca, dels 131 electors 124 li dipositaren la confiança mentre que de 191 electors en l'estament arbitral, 123 també apostaren per la candidatura de Bestard i dels esportistes de 4.614 electors es registraren 264 vots.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris