muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els socis del Madrid tenen cita a les urnes

Florentino Pérez, Lorenzo Sanz i Arturo Baldasano aspiren a la presidència del conjunt blanc

La batalla final de les eleccions a la presidència del Reial Madrid es dirimirà avui, després d'una intensa guerra entre els tres candidats, Florentino Pérez, Lorenzo Sanz i Arturo Baldasano, amb el vot per correu com a detonant. Entre les 09.00 i les 20.00 hores, en el pavelló Raimundo Saporta de la ciutat esportiva, 65.197 socis amb dret a vot dels 87.000 que té el Reial Madrid podran decidir quin és el nou president del club blanc.

Pérez, Sanz i Baldasano afronten els darrers metres de la cursa electoral capficats en una disputa que ha pujat de to en els darrers dies. El vot per correu ha estat la clau de la polèmica. Sanz i Baldasano, però en especial el primer, han acusat Pérez d'haver comès irregularitats en la seva captació. Sanz, fins i tot, presentà una demanda davant els tribunals per aquest motiu.

No assolí el seu objectiu que el sufragi per correu fos anul·lat, malgrat que sí aconseguí que el jutge ordenàs a la candidatura de Florentino Pérez que deixàs de recollir suport per carta des de primera hora de l'horabaixa de dijous.

Sanz, quan era president del Reial Madrid, perdé les eleccions del 2000 davant Florentino Pérez per culpa del vot per correu i ara ha mirat amb lupa com s'ha mogut el seu principal adversari en aquest terreny. L'ha acusat de voler «manipular les eleccions» mitjançant «pràctiques irregulars en el vot per correu».

Pérez li replicà ben aviat. «Vull que hi hagi més vots a les urnes per a la nostra candidatura que per a la suma de les altres dues», digué Pérez. «Perquè sigui inqüestionable la victòria», afegí. Baldasano, després de conèixer la decisió del jutjat número 54 de primera instància de Madrid, assenyalà que «el que succeït demostra que Florentino Pérez actua il·legalment» i anuncià una nova denúncia contra el procés electoral a la recerca del canvi dels estatuts del club.

«Per les irregularitats en la recollida del vot per correu i l'incompliment d'algunes normes, arribaré fins al Tribunal Suprem», assegurà. Divendres, Sanz proposà un acord per endarrerir les eleccions «tant com faci falta» perquè els socis «vagin a votar amb llibertat», mentre que Baldasano sol·licità públicament que s'anul·li el vot per correu.

La Junta de Gestió Electoral, «per evitar qualsevol possibilitat d'impugnació», decidí que s'instal·lassin dues urnes a cada taula, «de manera que en l'escrutini que es faci al final de la jornada es puguin determinar amb precisió els resultats de vot presencial i del vot per correu separadament». Florentino Pérez, de 57 anys, president d'ACS, el primer grup constructor i de serveis d'Espanya i el tercer d'Europa, ha estat màxim mandatari del club des del 2000 i surt com a gran favorit.

Una sola paraula és el lema de la seva campanya: «Guanyar» i promet «un equip equilibrat amb els millors en cada lloc», un Santiago Bernabéu convertit en el «millor estadi del món», un patrimoni del club «més sòlid» i la posada en marxa d'una nova ciutat esportiva. La darrera temporada, això no obstant, el Reial Madrid no ha afegit cap títol al seu palmarès.

Lorenzo Sanz i Arturo Baldasano estan convençuts que ha estat la conseqüència d'una política esportiva equivocada, de la confecció d'una plantilla desequilibrada, amb moltes estrelles i pocs futbolistes de classe mitjana. «Que guanyi el Madrid» és el lema de campanya escollit per Sanz, que advoca per acabar amb les «actituds de prepotència i supèrbia que han transformat l'admiració que es tenia pel Reial Madrid en animadversió i rebuig»; i assegura que farà «una gestió esportiva intel·ligent, amb el suport d'un equip compensat».

Sanz vol convèncer el soci madridista que la política de contractar només grans figures «a cop de talonari» provoca «a mitjan termini la ruïna econòmica i d'imatge dels clubs que la practiquen». Baldasano, advocat de 59 anys, l'únic dels tres que no ha estat president del club, no té lema de campanya, però sí un missatge clar. Pretén «recuperar tots els valors esportius que convertiren el Reial Madrid en el club més gran del món: triomf, humilitat i respecte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris