cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Els delictes a l'Arenal disminueixen un 15'74 per cent en el darrer any

La Policia Local presentà la memòria del període gener-setembre

Entre gener i setembre d'enguany el nombre de delictes comesos ha disminuït un 15'74% a la zona de la Platja de Palma respecte del mateix període de l'any passat, segons les dades facilitades per la Policia Local.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, Maite Jiménez, presentà ahir la memòria del districte platja i exposà els projectes que s'han posat en marxa per continuar-hi reduint els índexs de delinqüència.

Es tracta, en primer lloc, d'una campanya d'informació dirigida a turistes de l'Imserso allotjats en 13 hotels de la Platja de Palma; i en segon lloc, la instal·lació de cinc càmeres més de vigilància. En concret, se'n posaran dues a la segona línia de l'Arenal, on ara mateix ja n'hi ha dues en funcionament, i se n'instal·laran tres més a Palma a la zona de l'hort del Rei, al parc de la Mar i al parc de les Estacions.

Maite Jiménez destacà que aquests «bons resultats són deguts a l'aportació de molta gent que està fent feina tots els dies», i va agrair també «la gran coordinació i col·laboració que hi ha hagut a càrrec d'entitats públiques i privades».

La regidora va assenyalar, així mateix, que les estadístiques són només de la Policia Local de Palma, però precisà que les del Cos Nacional de Policia també evidencien el mateix descens i confirmen, per tant, una tendència en la reducció general de les infraccions penals en aquesta zona de la ciutat.

Segons la memòria de la Policia Local, el nombre de delictes a la Platja de Palma al llarg dels nou primers mesos de l'any ha arribat a 332, mentre que en el mateix període de l'any passat se'n produïren 394. Les faltes han passat de 407 el 2002 a 231 enguany, i la davallada ha estat del 43'24%. L'any passat la Policia va practicar un total de 233 detencions i enguany n'ha duites a terme 208, és a dir un 10'73% menys.

El comissari Nicolás Herrero va destacar, per la seva banda, que les càmeres de vigilància han permès oferir més d'un centenar de serveis, especialment de les faltes comeses damunt la línia de l'arena.

La memòria recull també que hi ha hagut 7.223 expedients de sanció de conductors infractors, 3.967 multes per excés de velocitat, 507 vehicles retirats per la grua, 262 accidents de circulació -el 2002 n'hi hagué 298- i 75 hores de vigilància en la línia 15 de l'EMT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris