nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Javier Clemente: «Que poc dura l'alegria a la casa del pobre»

El tècnic recordà que quan els resultats eren bons ja indicà que la permanència no seria fàcil

El tècnic del RCE Espanyol, Javier Clemente, tornà a reiterar ahir que el procés de sortir de la zona de descens no serà gens fàcil, que hi haurà alts i baixos, com l'actual, però assenyalà que està molt convençut de la predisposició mostrada per la plantilla i de poder treure aquesta situació endavant. Així mateix explicà que no té «por» del descens.

El de Barakaldo recordà que «des del principi, fins i tot quan aconseguírem uns resultats molt bons, ja vaig dir que no seria fàcil sortir d'aquesta situació», i va recórrer al refranyer espanyol. «Hi ha refranys que es compleixen i ara ens està passant. Que poc dura l'alegria a casa del pobre», apuntà.

«Hem passat d'una bona ratxa a l'agonia i a la tristor», ressenyà el tècnic basc, que afegí: «No tenc aquest caràcter i per la meva mentalitat no passa perdre la confiança. Aquest és un procés de dents de serra, de pujades i baixades, perquè sé que és així», digué. Clemente admeté que «quan els equips estan a baix la feina és de correcció» i que l'actual Espanyol no té capacitat d'«autogestió».

Això no obstant, recalcà que el problema no és de «cap». «Aquestes coses no van amb la meva mentalitat», reiterà, i afegí: «El 22 de juny acaba això. Por? No. Només de l'alçada, dels avions. No tenc por d'un partit de futbol, perquè pens que els meus jugadors guanyaran».

«Mentre hi ha vida hi ha esperança i toca continuar lluitant. Després ja serà el moment d'assumir les coses», apuntà el tècnic, que destacà: «La Lliga és guanyar, sumar punts i res més. La qualitat és important, però més ho és el rendiment i això és el que s'ha de millorar».

Clemente continuà insistint que a l'equip se'l veu bé i amb ànims, malgrat que ell no està ficat al cap dels seus jugadors per saber si tenen el caràcter necessari per treure endavant la situació. «L'equip està fort i preparat per a la lluita, malgrat que és normal que en certs moments, quan les coses no surten bé, els futbolistes ho acusin», indicà.

«No els veig engarrotats ni porucs, sí de vegades dubitatius, però la mentalitat és molt bona i amb una gran predisposició», ressenyà Clemente, que reconegué que a Sevilla, a l'igual que en el derbi davant el Barça, «es va cometre la mateixa errada». «Ho feim malament fora de casa. A Vila-real i a Sant Sebastià l'equip, quant a feina defensiva, va estar molt fort, però davant el Barça i el Sevilla no vàrem estar encertats davant la porteria rival», apuntà.

Clemente reconegué que encara hi ha «errades del passat, però és difícil resoldre-les perquè hem de treballar en els entrenaments i la base s'ha de realitzar en el seu moment», en una clara al·lusió a la mala feina de pretemporada. «El problema és humà, personal, de caràcter, futbolístic i de qualitat. És un poc de tot. Les mancances es tenen i es tindran», deixà clar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris