nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Audiovisual Sport canvia les regles de joc

Només s'avançarà el pagament dels drets de la temporada pròxima quan la permanència sigui segura

Audiovisual Sport canvia les regles del joc. Diari de Balears ha pogut saber que Audiovisual Sport inclourà una claussula al nous contractes, que impossibilitarà, a la pràctica, els clubs a cobrar per avançat els doblers dels drets de televisió. Els contractes dels drets audiovisuals dels clubs de Primera i Segona Divisió finalitzen el pròxim trenta de juny i la negociació està a punt de tancar-se. Fins ara, era del tot normal que el Mallorca, i la pràctica totalitat dels clubs, negociassin amb distintes entitats bancàries el cobrament dels drets televisius de temporades encara no començades.

Així, per exemple, el Mallorca ja té cobrats enguany la totalitat dels doblers que ha de percebre per a la present temporada. Audiovisual Sport ha pres ja mesures per evitar el succeït amb equips com l'Atlètic de Madrid o el Saragossa, que ja havien cobrat els seus drets televisius de la pròxima temporada, com si continuassin a Primera Divisió, i baixaren de categoria.

En tot cas, Audiovisual Sport sí accedirà a pagar els drets de la pròxima temporada, sempre i quan l'equip que els sol·liciti tengui del tot garantida la permanència a Primera Divisió. És a dir, per exemple, que si el Mallorca tingués ara contracte firmat no podria cobrar els doblers de la temporada que ve fins que estigués salvat matemàticament.

Just aquest fet provocarà un canvi substancial als clubs de futbol, acostumats en les darreres temporades a gastar doblers de pròximes campanyes per afrontar fitxatges i pagaments. Un altre factor novedós en el nou contracte que s'està perfilant és el premi econòmic que rebran els clubs en funció de la seva classificació. El mínim assegurat serà de 1.600 milions de pessetes, quantitat a la qual s'ha de sumar el premi acordat en funció del lloc a la classificació final. En tot cas, aquesta quantitat variable mai no superarà els 500 milions de pessetes.

Aquest nou contracte no fa més que explicitar, una mica més, el canvi que experimentarà el futbol ben aviat, i la necessitat dels clubs d'estrènyer i ajustar els seus pressuposts. En aquest sentit, el Mallorca ja ha rebaixat enguany el seu pressupost en 1.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris