cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Gaspart ja no és president del Barcelona

Enric Reyna, nou màxim responsable, decidirà amb la seva junta quan s'obrirà el procés electoral

Joan Gaspart presentà ahir la seva dimissió com a president del FC Barcelona, càrrec que serà ocupat de manera provisional fins a la convocatòria d'eleccions pel vicepresident Enric Reyna, com ja estava previst, anuncià el propi Gaspart, acompanyat de Reyna, després de la reunió extraordinària de la junta directiva del club, malgrat que continua sense haver-hi data oficial per a la celebració dels comicis electorals.

Gaspart, en una compareixença d'uns 40 minuts en què no va admetre preguntes, confirmà la seva renúncia immediata i l'anul·lació de l'assemblea extraordinària de socis compromissaris prevista per l'1 de març, data a la qual s'havia anunciat divendres que faria efectiva la seva dimissió. Finalment, explicà Gaspart, la seva dimissió davant la junta fou aprovada «per unanimitat» pels directius.

Així mateix, explicà que Reyna, que havia defensat la idea de convocar eleccions a final de temporada, la qual cosa duria a celebrar-les pel setembre, per no interferir en la marxa esportiva de l'equip durant la present campanya, decidirà «quan entengui que és el millor moment per fer-ho» per aleshores donar pas a la formació d'una comissió gestora per iniciar el procés electoral.

Les noves eleccions, explicà el ja expresident del Barcelona, seran convocades «quan la directiva i sobretot Reyna, entengui que no hi ha circumstàncies que perjudiquen la marxa de l'equip el més aviat possible», deixant clar que l'equip encara pot conquerir la Lliga de Campions i ha de lluitar per recuperar-se a la Lliga, a la qual es troba a dos punts de la zona de descens.

Gaspart vaticinà que Reyna «serà un president sensacional, curt però sensacional» i que durà a terme una «transició correcte i tranquil·la», amés de destacar que el nou president del Barça compta amb el suport de la resta de la directiva, la qual li ha expressat un «ferm compromís de suport».

D'altra banda, argumentà l'anul·lació de l'assemblea ja que malgrat que el seu «ego personal i la seva vanitat» li demanaven poder acomiadar-se davant els socis compromissaris, «no hi havia raons justificades» per a la seva celebració.

D'altra banda, anuncià la dimissió de Fèlix Millet ja que té «en el cap» participar en el procés electoral, malgrat que Millet continuarà com a vicepresident de la Fundació FC Barcelona a petició del ja expresident del FC Barcelona, i el nomenament de tres directius, Josep Isanta, Ramon García Maranges i Pepe Soria, que fins ara eren directius adjunts.

Per configurar la junta de 21 directius deixa el seu càrrec Joan Sagalés, que mesos després del seu ingrés passa a ser directiu adjunt.

A més, Gaspart, en la que qualificà com la «seva darrera decisió» al capdavant del Barcelona, anuncià la seva proposta de nomenar vicepresident «vitalici» del club Nicolau Casaus, just en el dia del 90è aniversari del veterà i carismàtic dirigent barcelonista i assegurà sobre la seva sortida del club que deixa la directiva després de 25 anys «sense rancor cap a ningú», malgrat les crítiques rebudes que segons digué, ja ha «oblidat», malgrat reiterà, en un missatge al futur president, que continuarà «a disposició» de l'entitat.

El ja expresident del Barcelona, a més, assegurà que si no requereixen els seus serveis serà a la grada com a soci «donant suport a l'equip» i que serà «el primer defensor del futur president». «Només jo sé el que s'arriba a patir quan s'és president i mai no treuré un mocador per protestar, seré incapaç de fer-ho», assegurà, abans de llançar un missatge als seus «enemics esportius, als de casa i als que són de fora del nostre país, als que m'han fet ingrat i grat», per dir que es queda amb les amistats que ha fet, «al marge de colors i rivalitats».

Als socis del Barcelona, Gaspart els demanà «disculpes» per no haver sabut dirigir el Barcelona. «No he estat a l'alçada, malgrat que me'n vaig amb la consciència tranquil·la perquè les errades que he comès, han estat perquè no en sé més, mai per mala fe. Si no m'ha sortit bé, em sap pitjor per ells que per mi...», assenyalà.

Gaspart, que afirmà partir «orgullós i feliç», visqué ahir el seu darrer dia com a president del Barça, que dirigia des del juliol del 2000 quan guanyà les eleccions a Lluís Bassat. Els esdeveniments s'han precipitat les darreres setmanes i Gaspart dimití ahir vespre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris