nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

La Generalitat, clau en la marxa de Gaspart

Maldonado forçà una reunió entre l'oposició i el president per acordar les condicions de la sortida

El paper de la Generalitat ha estat determinant per contribuir a minvar la crisi del Barça. Concretament, el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Maldonado, va fer de mitjancer entre el president del Futbol Club Barcelona, Joan Gaspart, i els dos principals líders de l'oposició, Lluís Bassat i Ramon Fusté, per pactar en una reunió entre els quatre les condicions de la renúncia i la convocatòria anticipada d'eleccions anunciades divendres vespre per Gaspart. Maldonado, reconegut soci del club que fins al seu actual càrrec presidia una penya barcelonista de Comarruga, va convocar una reunió la nit de dijous passat al Museu Colet de Barcelona -seu de l'administració esportiva de la Generalitat-, que va durar fins a la 1:30 de la matinada, per tal de cercar una sortida pactada i digna per a Gaspart. Per aconseguir-ho, a més de convèncer Gaspart perquè anunciàs la seva renúncia i convocàs eleccions a final de temporada, com finalment ha fet, va aconseguir el compromís de l'oposició perquè es complissin altres condicions sol·licitades per l'encara president del Barça: que Bassat tingui una actitud elegant en l'actual situació i que Fusté retiri la moció de censura i anunciï que no es presentarà a les eleccions.

Dit i fet, el mateix divendres vespre Bassat, mitjançant un comunicat, va agrair la decisió de Gaspart i va assegurar que aquest «ha fet un servei al nostre club que l'honra» en anunciar la seva sortida, mentre que Fusté anunciava una roda de premsa per ahir migdia. Així, la intervenció de Maldonado, finalment, va resultar decisiva, després d'intervenir entre Gaspart i l'oposició quan inicialment havia entrat en escena pel recurs presentat per Fusté davant de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat després que la directiva rebutjàs el procés de moció de censura. Maldonado, que ja tenia fama de bon negociador, va idear la reunió i va mantenir una primera trobada dijous al matí amb el portaveu i secretari de la junta del Barça, Josep Maria Coronas, que va culminar hores després reunit en una mateixa taula amb Gaspart, Bassat i Fusté.

Al cap de menys de 24 hores, després d'una reunió extraordinària de la junta directiva del Barcelona, Gaspart va anunciar en una multitudinària roda de premsa la seva decisió de renunciar al càrrec a l'assemblea extraordinària de socis compromissaris del pròxim 1 de març al Palau Blaugrana i de convocar eleccions anticipades a la presidència a final de temporada. La notícia agafà per sorpresa la plantilla blaugrana, així com el seu nou entrenador, Radomir Antic, qui ahir explicà que «potser la decisió de Gaspart tornarà la tranquil·litat necessària per jugar aquest partit (davant de l'Athletic de Bilbao), amb la idea d'estar tots junts per aconseguir una victòria que seria vital», i admeté que no tenia «constància» de les intencions de Gaspart quan aquest tancà el seu fitxatge fa uns dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris