nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Gaspart deixa la presidència del Barça el pròxim primer de març

El president presentarà la renúncia davant l'associació de compromissaris i convocarà eleccions anticipades

66326

Joan Gaspart va comparèixer en una multitudinària roda de premsa.

El president del FC Barcelona, Joan Gaspart, anuncià ahir la seva renúncia davant l'assemblea de compromissaris el primer de març i la convocatòria avançada d'eleccions abans de final de temporada. Gaspart es mantindrà en el càrrec fins que s'acomiadi a l'assemblea de socis compromissaris que es durà a terme dissabte dia 1 de març, un mes abans de la data prevista inicialment.

En una esperada i multitudinària roda de premsa a la zona presidencial del Camp Nou, Gaspart, després de la reunió extraordinària de la junta directiva del club convocada d'urgència, comparagué durant una hora i quart acompanyat del portaveu i secretari de la junta, Josep Maria Coronas, per confirmar la seva decisió de renunciar. Gaspart explicà que es mantindrà en el càrrec fins l'1 de març, tractant de «fer-ho tan bé com sigui possible, dins les meves possibilitats humanes», i que després, «passi el que passi», assegurà, serà substituït de manera provisional per Enric Reyna, directiu del club des de l'arribada de Gaspart i vicepresident tercer des del passat mes de desembre, quan cobrí la vacant que deixà la dimissió de Gabriel Masfurroll.

Gaspart, que serà reemplaçat provisionalment per Reyna després que s'autodescartassin els vicepresidents Sixte Cambra i Francesc Closa, assegurà que és «conscient» que els problemes del club «no són només esportius» i que havia de «pensar més en el Barça que en ell mateix». Per això no veu «dolorosa» la decisió, que veu com «la millor per al Barça». Afegí que es considera l'«únic responsable» de l'actual situació.

«Honestament, crec que és el millor per al Barça. D'aquesta situació hi ha un únic responsable, el que els parla», afirmà, abans d'admetre que no pot considerar-se «un bon president» i que, entre les seves «errades», la més important fou no adonar-se que per la seva «passió» barcelonista «mai» no podria ser un bon president per al Barcelona. «L'errada més important fou no entendre que per la meva passió barcelonista, el meu esperit i caràcter, no seria un bon president. Per ventura vaig ser un bon vicepresident, però un president necessita tenir el cap més fred i ser una persona molt menys apassionada».

«El que no he dit encara és que no em presenti a les eleccions. Que no s'espanti ningú. És broma, però no ho he dit. Som un personatge irrepetible», digué, per després aclarir que era un «comentari divertit». Assegurà que havia estat «més barcelonista que gasparista» en la seva decisió, ja que el Barça «surt guanyant amb la meva sortida». «I si és bo per al Barça és bo per a mi», afegí, després d'haver reconegut que era conscient del clamor popular contra la seva gestió. «Vivint en aquesta ciutat, un s'adona que s'havia de fer el pas», digué.

A més, es mostrà penedit per haver tingut «gests de descortesia» a la llotja amb directius d'altres clubs quan es referí a la seva passió futbolística, i assegurà que ni ell mateix arriba de vegades a entendre aquest tipus de comportaments. Gaspart expressà el desig que la seva decisió aporti tranquil·litat a l'equip per remuntar a la Lliga, per tractar de conquerir la Lliga de Campions i que doni pas a «temps de pau i concòrdia». «Jo crec que el soci em vol», arribà a dir Gaspart.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris