muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Conselleria de Turisme aposta pel futbol

Pot contribuir de forma important a la desestacionalització, tal com succeeix amb el ciclisme i el golf

La Conselleria de Turisme té entre els seus principals objectius aconseguir perllongar la temporada alta el major temps possible. Des de fa anys, el turisme esportiu "bàsicament ciclisme i golf" s'ha considerat com un dels elements a potenciar, ja que la benevolència de la climatologia a les Balears fa que es puguin practicar durant la pràctica totalitat de l'any.

A més a més, hi ha un turisme emergent, relativament minoritari, però d'alt poder adquisitiu, que és el que comporta l'estada d'equips de futbol durant l'aturada de la competició que es produeix als països centre europeus durant l'hivern.

En aquest sentit, des de Turisme s'encarregà un informe a una consultoria respecte de les condicions necessàries per fomentar la desestacionalització amb el futbol. L'estudi, que se centra en el mercat alemany, determina els factors que exigeixen els equips. L'estudi, d'aquesta manera, analitza les infraestructures esportives i hoteleres necessàries, la distància màxima que hi ha d'haver entre els camps de futbol i l'allotjament...

El primer factor a considerar del mercat turístic futbolístic és la seva gran estacionalitat. En tot cas, l'aturada hivernal a les competicions no és just cosa d'Alemanya, sinó que també hi ha possibles «compradors» a Suïssa, Àustria, Rússia, Polònia, la República Txeca, Romania, els països escandinaus...

A l'hora d'invertir per aconseguir atreure turisme del sector futbol és important saber l'estacionalitat fins on arriba. En principi, varia molt en funció dels països i, fins i tot, la temporada. De fet, cada dos anys es disputa o Mundial o Eurocopa, la qual cosa provoca l'alteració dels calendaris de competició i el temps d'aturada hivernal s'escurça. En principi, la principal època són els mesos de gener i febrer, malgrat que en alguns països es perllonga fins a finals de març.

L'estudi elaborat per a la Conselleria de Turisme enquestà els equips de la Bundesliga. Els conjunts de la màxima categoria alemanya fan dues concentracions anuals, una durant l'estiu i una altra quan s'atura la competició a l'hivern, que es perllonga entre 7 i 10 dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris