cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
24°

Els locals d'oci nocturn podran obrir fins a les 3 hores

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han aprovat aquest dimecres, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, el document d'obligat compliment per a la 'nova normalitat' en què, entre altres mesures, es permet obrir els locals d'oci nocturn fins a les 3 hores en aquells territoris que no tenguin risc o estiguin en nivell 1 del semàfor de Sanitat.

Així mateix, segons es recull en el document aprovat al Consell Interterritorial, s'estableix tancar els establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja a la 1 i prohibir fumar en espais a l'aire lliure sempre i quan no es mantenguin els dos metres de distància.

En concret, en relació a l'hostaleria, s'assenyala que en els territoris fora dels nivells de risc l'aforament permès serà de 50 per cent en interior i es pot incrementar en un 10 per cent si s'apliquen mesures de control de riscos que garanteixin un alt nivell de ventilació i control de la qualitat de l'aire.

A les terrasses a l'aire lliure es podran ocupar la totalitat de les taules permeses havent d'assegurar el manteniment de la deguda distància de seguretat d'un mínim 1,5 metres entre les cadires de diferents taules. A més, es permet el servei i consum en barra, mantenint la distància abans esmentada, i les taules tendran un límit de 6 persones en interior i de 10 a exterior.

Sis territoris en contra

Els Governs autonòmics de la Comunitat de Madrid, País Basc, Catalunya, Galícia, Andalusia i Múrcia han votat en contra d'aquestes propostes del Ministeri de Sanitat. Aquest document de Sanitat també ha trobat l'abstenció de Castella i Lleó i de la ciutat autònoma de Melilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris