algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Illa anuncia els 15 grups de població que, al llarg de tres fases, rebran la vacuna contra la Covid-19

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa els 15 grups de població que, al llarg de tres fases que previsiblement començaran al gener i finalitzaran a l'estiu, rebran la vacuna contra la Covid-19, segons s'estableix en el Pla de Vacunació contra la Covid-19, aprovat dimarts pel Consell de Ministres.

Com ja va anunciar aquesta setmana, els primers a rebre la vacuna seran els residents i el personal sanitari de residències i centres de grans dependents, a partir de gener de 2021 i fins al març, i, a continuació ho farà la resta de personal sanitari i els grans dependents no institucionalitzats. En total, a la primera etapa de la vacunació es vacunarà 2,5 milions de persones.

Així mateix, i tot i que encara no està decidit en quina fase de vacunació entraran, la resta de grups són: majors de 65 anys, persones amb condicions de risc, persones que viuen o treballen en comunitats o entorns tancats, persones vulnerables per la seva situació socioeconòmica, persones amb treballs essencials, personal docent, població infantil, adolescents i joves, les persones que viuen en zones amb importants brots de coronavirus o d'alta incidència, les dones embarassades o que estan en el període de lactància, i les persones seropositives de coronavirus.

Aquests grups s'han establert en base als criteris de risc de mortalitat, exposició a la malaltia, impacte socioeconòmic i transmissió de la malaltia. «Conforme anem rebent informació de disponibilitat de vacunes seran assignats els grups al llarg de la fase dos i a tres», ha dit Illa, per a comentar que la segona fase es durà a terme des del març i fins a finals de maig o principis de juny, i la tercera al llarg de l'estiu.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat ha recordat que el principal objectiu del pla de vacunació és reduir la morbimortalitat i la mortalitat pel coronavirus a l'Estat espanyol a través de les vacunes, un cop estiguin autoritzades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris