muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

El preu màxim de les màscares quirúrgiques no pot superar els 0,62 cèntims des d'aquest dijous

El preu màxim de les màscares quirúrgiques no podrà superar des d'aquest dijous els 0,62 cèntims, segons publica el Bolletí Oficial de l'Estat (BOE), després de l'aprovació per part del Consell de Ministres espanyol de la rebaixa de l'IVA del 21 al 4 per cent.

La mesura ha entrat avui en vigor després de la tercera revisió del preu d'aquest producte durant la pandèmia. El mes d'abril es va fixar un preu màxim de 0,96 euros per unitat, que va ser rebaixat el 12 de novembre a 0,72 i que ha quedat fixat ara en 0,62 cèntims, una vegada aplicada la rebaixa de l'IVA.

Aquesta rebaixa es mantindrà, en principi, fins al 31 de desembre de 2021, amb l'objectiu que durant l'any vinent s'aconsegueixi vèncer finalment la pandèmia.

La reducció del gravamen ha estat una reivindicació de partits polítics en l'oposició i de col·lectius, en tractar-se d'un bé de primera necessitat d'ús obligatori. El Govern espanyol va adoptar aquesta mesura després de confirmar que la Comissió Europea no obriria un procediment legal per aquesta infracció. No obstant això, altres països com Itàlia, França o Portugal han aplicat des de fa mesos aquesta reducció de l'IVA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa 5 mesos

Si tenim en compte que es venien a 3 cèntims la unitat abans de la pandèmia, segueix sent un robatori a cara alta!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris