algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
25°

El Suprem ratifica que la Generalitat no pot utilitzar el «valencià» amb Catalunya i les Balears

El Tribunal Suprem ha ratificat la prohibició de l'ús administratiu del «valencià» amb Catalunya i les Balears. L'alt tribunal desestima els incidents de nul·litat que a la seva sentència de fa uns mesos varen presentar la Generalitat i el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (STEPV). I els imposa les costes a tots dos.

El Suprem va confirmar al juny l'anul·lació parcial d'un decret de la Generalitat de 2017 que contempla l'ús del valencià en comunicar-se administrativament amb els territoris del mateix àmbit lingüístic del català: les Balears i el Principat.

El TSJ valencià va dictaminar en contra del decret en la part citada i la Generalitat i el sindicat varen recórrer davant l'alt tribunal. Aquest no va prendre en consideració els criteris de totes dues parts i va ratificar el que es disposa per l'òrgan inferior. I ara es ratifica el que va dir el passat mes de juny.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jordi, fa 8 mesos

Es molt curiós com als Espanyols, principalment els colons, se'ls desperta la reivindicació de llengua majoriraria, just quan per presió demografica, esdevenen majoria. Pq no reivindicaven la llengua majoritaria a Catalunya, Valencia i Balears als anys 50?

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa 8 mesos

A "2000".

Lo que querían los valencianos eran comunicarse con Cataluña y Baleares, únicamente en valenciano. Eso es lo que ha negado el T.S.

Si se hubiese propuesto emplear las dos lenguas justo en el mismo momento, sin prevalencia de la una sobre la otra, seguro que el T.S., dicta otra cosa.

Si se hubiese permitido, el castellano desaparece de estos rincones de España.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa 8 mesos

És absurd que no se pugui usar oficialment una llengua oficial. La Generalitat Valenciana ha anunciat que presentarà recurs davant el Tribunal Constitucional.

Valoració:4menosmas
Per 2000, fa 8 mesos

@veritas: A la comunitat valenciana el català/valencià també és oficial i això vol dir que tan important és el castellà com el valencià/català per tant el que diu el suprem és que és més important el castellà.O sigui que es passa pel forro la cooficialitat.

Valoració:7menosmas
Per dic, fa 8 mesos

Aquest és el respecte i protecció de les llengues minoritaries que donen els que tan clamen a la Contstitució quan els interessa.

Valoració:5menosmas
Per Pobleret, fa 8 mesos

De Ñ, ni bon vent ni bon casament- Això fa molt de temps que ja se sap

Valoració:7menosmas
Per "veritas", fa 8 mesos

Si el suprem diu que el castellà (l'espanyol no existeix) no pot ser segona llengua en benefici del valencià (que tampoc existeix com a llengua), això significa que esteim davant d'una judicatura colonialista, ja que no accepta cap posició subordinada allà on no li correspon.

Valoració:7menosmas
Per Gabriel, fa 8 mesos

És un acte colonial. No permetre els pobles comunicar-se en la seva llengua. Espanya és molt rància i imperialista.

Valoració:14menosmas
Per veritas, fa 8 mesos

Lo que dice el Supremo, no es exactamente eso. Lo que dice el Supremo es que el castellano no puede ser segunda lengua en beneficio del valenciano. Y esto es lo que no habéis entendido, o no queréis entenderlo. Si se usa el "valenciano" ¿Acaso no decían que no existe?, el castellano no se usará para nada y toda la documentación oficial quedará escrita en el idioma "che", o sea el de las chufas en remojo.

Valoració:-21menosmas
Per Uroooooo!, fa 8 mesos

Aquest suprem, posat pel PP, és increible. Se fica en tot el que no és competència seva ni matèria de la seva incumbència, pretenent capgirar ho tot.
Que renovin ja els càrrecs del CGPJ, perque això fa pudor d'Inquisidor.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris