cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
24°

El Senat insta el Govern espanyol a garantir el dret a usar llengües oficials en les relacions amb l'Administració

El Ple del Senat ha aprovat aquest dijous una moció del Grup Parlamentari Basc per la qual s'insta el Govern espanyol a garantir el dret dels persones, en les seves relacions amb l'Administració General de l'Estat, a utilitzar les llengües oficials en el territori de la seva comunitat autònoma.

El text finalment aprovat a la cambra alta és fruit d'una proposta de modificació subscrita pel Grup Socialista, el Grup Popular, ERC, EH-Bildu, el Grup Basc, Esquerra Confederal, Ciudadanos, el Grup Nacionalista, i el Mixt. Així, la proposta ha tirat endavant amb 150 vots a favor, 105 abstencions i 4 vots en contra dels tres senadors de Vox i d'un de Ciudadanos.

Amb l'aprovació de la moció, el Ple del Senat insta l'Executiu a complir amb el que estableix la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries.

Així mateix, demana al Govern espanyol que tengui en compte les necessitats de la ciutadania en els processos de selecció de personal de l'Administració, fomentant la capacitació lingüística dels treballadors públics en aquelles comunitats amb més d'una llengua oficial.

De la mateixa manera, s'insta a impulsar, en col·laboració amb les autonomies, la protecció i recuperació de les llengües regionals o minoritàries, en els territoris on no tenen caràcter oficial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa 8 mesos

Bona notícia, que arriba 40 anys tard.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris