cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
10°

Aprovada la llei que regula el teletreball

El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la Llei que regula el teletreball, norma que, segons la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, «augmentarà la productivitat i la competitivitat de l'economia espanyola».

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també ha posat de relleu que ha estat una de les negociacions «més difícils i complexes» de les que s'han dut a terme amb els agents socials, perquè era «una norma complexa».

El text s'ha aprovat després d'haver aconseguit aquest dilluns un preacord amb els agents socials i que, al llarg del matí d'aquest dimarts, CEOE i Cepime i els sindicats CCOO i UGT hagin consultat amb les seves bases el text i l'hagin aprovat.

Díaz ha apuntat que les empreses tendran vint dies per adaptar les seves condicions a la nova norma i ha remarcat que aquesta llei reforça els drets fonamentals. «Necessitam que els treballadors es continuïn organitzant, amb un nou paradigma i vinculats a mecanismes digitals», ha assenyalat.

Així mateix, ha subratllat que la norma «preserva els drets fonamentals» i dona garantia a tots els treballadors a idèntiques oportunitats, alhora que es preserven els drets de registre horari, conciliació i «de tot el que fos pertinent».

El treball a distància es considerarà de caràcter regular i, per tant, estarà regulat per aquesta nova llei, si arriba a almenys el 30% de la jornada o el percentatge proporcional equivalent en funció de la durada del contracte de treball, en un període de referència de tres mesos.

El desenvolupament de la feina a distància haurà de ser sufragat o compensat per l'empresa i no podrà suposar l'assumpció per part del treballador de les despeses relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats a el desenvolupament de la seva activitat laboral. Els convenis o acords col·lectius poden establir el mecanisme per a determinar i abonar les compensacions de despeses corresponents.

Segons el document pactat, a la feina a distància implantada excepcionalment com a conseqüència de les mesures de contenció sanitària derivades de la pandèmia i mentre aquestes es mantenguin, li continuarà resultant d'aplicació la normativa laboral ordinària. En tot cas, les empreses estan obligades a dotar els treballadors dels mitjans, equips i eines que exigeix ​​el desenvolupament de la feina a distància, així com al manteniment que sigui necessari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris