cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
11°

Escola Valenciana presentarà una queixa perquè l'app Radar Covid considera català i valencià llengües diferents

175795

Escola Valenciana ha denunciat aquest dilluns el fet que la nova actualització de l’app Radar Covid del Govern espanyol distingeixi i consideri valencià i català dues llengües diferents. Per això mateix, l’entitat ha anunciat que presentarà una queixa, ja que és bastant habitual que les pàgines web institucionals del Govern espanyol neguen així la unitat lingüística, considerant-les dues llengües diferents.

Escola Valenciana recorda que s’estan incomplint totes les sentències que confirmen la unitat de la llengua, tal com estableixen les universitats. L’entitat també demanarà a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que redacti un informe davant aquests fets.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barrufet, fa devers d'un mes

-Sembla mentida que encare no ho tinguin clar,...un amic meu es funcionari de la Generalitat de Catalunya i el corresponent certificat de català s´el va treure a través de la Universitat Valenciana (en una delegació que tenen a Vinaroz si no recordo malament)..... (es pot aconseguir més ràpit i es mé econòmic que si es treu a Catalunya).
-Molts funcionaris de la Generalitat Catalana ho han fet així por lo vist ja que el certificat queda automàticament convalidat al ser la mateixa llengua.
-

Valoració:1menosmas
Per veritas, fa devers d'un mes

Idó si:

Si todavía no lo entiendes, explicártelo es perder el tiempo. A los castellanos les pasa lo mismo que a los catalanes. O sea, tal para cual. Y no digo más.

Valoració:-1menosmas
Per idò sí, fa devers d'un mes

Si els mateixos catalanoparlants no ens posam d'acord sobre la naturalesa i extensió de la nostra llengua,donant-li diversos noms i alguns volent fer veue que es tracta de tres o quatre llengües distintes, com volem que els castellanoparlants arribin a tenir-ho clar? La cultura lingüística hauria de començar pels qui tenim la sort, o la desgràcia, de parlar aquesta per a nosaltres estimada llengua, tan odiada per alguns que voldrien veure-la desaparèixer, sense que s'entengui molt bé com és que els fa tanta nosa.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris