algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

L'app oficial Radar Covid diferencia ara entre català i valencià

Radar Covid, l'aplicació oficial del Govern espanyol per al rastreig de contactes, es pot descarregar per a Android i iOS des de l'agost, després d'una fase pilot a La Gomera. Inicialment, només donava l'opció de triar entre espanyol i anglès per a la seva configuració. Ara, que en teoria ja s'ha activat per a tots els territoris de l'Estat, ha afegit l'eusquera, el gallec, el català i també ofereix l'opció de valencià.

El secessionisme lingüístic que practica el Govern espanyol també és present a la majoria de les seves webs i ve de lluny, concretament de la legislatura de Zapatero en què es va aprovar una guia que regulava les llengües de les webs de l'Administració estatal.

L’any 2004, a instàncies d’Esquerra Republicana, el govern del PP, amb l’abstenció del PSOE, va rebutjar una Proposició no de Llei en què s'instava el Govern espanyol a traduir els webs de tots els ministeris a totes les llengües oficials de l'Estat. Hi varen votar a favor ERC, CiU i PNB. El 2005, ja en la legislatura de Rodríguez Zapatero, es va aprovar la 'Guía
para la edición y publicación de las páginas web de la Administración General del Estado'. D’acord amb aquesta guia, com a criteri general tots els continguts seran «accessibles en els idiomes oficials d'Espanya: espanyol, català, valencià, eusquera i gallec».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

No hi ha pitjor cec que aquell qui no vol veure, ni pitjor entenent que aquell qui no vol entendre. Els castellanoparlants, en general, veuen i entenen prou bé que castellano i andaluz i extremeño, i unes quantes denominacions més es refereixen a la mateixa llengua, la castellana, però no entenen ni volen entendre que català i valencia i mallorquí i i menorquí i eivissenc i rossellonenc i andorrà són un sol idioma, un sol idioma que molts voldrien fer desaparèixer del món, tant si es parla dins l'estat espanyol com a França o a Itàlia o a Andorra. D'on surt tant d'odi?

Valoració:0menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Es que molt dificil de diferenciar cadira de cadira, taula de taula, blau de blau, carrer de carrer... En canvi es tan facil veure que chavo es chico, que pibe es chaval, que chile es pimiento, que laburo es trabajo...on vas a parar!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente