algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

L'Estat espanyol arriba al 114% del PIB, el seu rècord històric, la major part correspon a l'administració estatal

El deute públic a l’Estat espanyol arribà a 1,29 bilions d’euros el mes de juny, un 2,55% més que al mes anterior (32.087 milions d’euros més) i una pujada interanual del 6,8% (82.473 milions d’euros més).

Segons les darreres dades publicades avui pel Banc d’Espanya, el deute públic va registrar al juny un nou màxim històric, fins al 114%. Al maig ja havia superat el 100% del PIB, concretament va atènyer el 101,4%.

La major part del deute es concentra a l’administració estatal, que acumula un passiu d’1,18 bilions d’euros (un 91,3% del total). A les comunitats autònomes, és del 304.855 milions d’euros, un 0,92% més respecte al maig (+2.733 milions d’euros) i un 1,4% en comparació amb el mateix període de l’exercici anterior (+4.223 milions d’euros).

El deute dels ajuntaments al juny va ser de 25.049 milions d’euros, un 2,44% més intermensual (+611 milions d’euros). Malgrat tot, la xifra és un 4,5% inferior que al juny de l’any passat (-1.184 milions d’euros).

Finalment, el deute acumulat a les administracions de seguretat social va arribar a 68.855 milions d’euros (un 14,7% més que al maig) i el corresponent a la resta d’administracions públiques va créixer fins a 286.888 milions d’euros (un 4,15% més intermensual).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tal com raja, fa 5 mesos

no és res més que 40 anys d´espòli de les arques públiques per part dels partits del govern centralista.
Potser feien algun concurs a veure qui s´enbutxacava més doblers ? Ara es veuen els resultats de tants paràsits peperos i sociolistos.

Valoració:-1menosmas
Per arruix, fa 5 mesos

Ahora estamos pagando el disparate (café para todos), de la Autonomías. Se duplica todo, cada uno tira por donde le viene en gana, manga por hombro, miles de asesores, cabildos, diputaciones, delegaciones de gobierno, policías de todo tenor. Diferentes tipos de sanidad, planes de estudios, totalmente incompatibles los unos con los otros.

Una aberración que duplica el gasto y que no podemos pagar.

Mirad a Francia. Allí no se van de tonterías. Para empezar, el único idioma que hay es el francés. Ni el corso ni el bretón, pintan nada. Y el control es de Paris

Y por si fuese poco, los hay que no foten res, com tú, que te pasas el santo día frente a la pantalla. Amén de móvil y televisión. Los golfos de siempre..

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa 5 mesos

O sigui, Comfirmació pública de que : EL DEUTE ENS VE, DELS QUE NO FOTEN RES
No calia, prou que ho hem estat notant a la butxaca.
El dèficit fiscal per persona i any al principat abans dels corona'svirus era de 2.400€, o sigui que a una casa de tres persones, son 7.200€ al cap de l'any que bona falta ens fan, sobretot veient com "s'aprofiten"

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris